İbrahim Kalın: Bu Korkunç Gidişat ve Barbarlık Durdurulmalıdır

Kanada'da sürücünün otomobilini Müslüman bir ailenin üstüne sürmesine dair 4 kişi öldü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olaya karşı tepkisini Twitter hesabından dile getirdi.

08.06.2021-08:25 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-08:25) İbrahim Kalın: Bu Korkunç Gidişat ve Barbarlık Durdurulmalıdır

Kanada'nın Ontario kentine bağlı London şehrinde, Müslüman bir aileye Hyde Park Yolu’nda kaldırımda yürümekte oldukları sırada bir sürücü otomobil ile çarptı.

Dört vatandaşın öldüğü kazanın sonrasında, London Polis Teşkilatından Dedektif Paul Waight gerçekleştirdiği gazetecilerle basın toplantısında, ''Bunun planlı ve önceden tasarlanmış, nefret güdümlü bir eylem olduğuna dair kanıtlar var. Bu kurbanların Müslüman oldukları için hedef alındıklarına inanılıyor'' açıklamalarına yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konuya dair ise sessiz kalmayarak resmi Twitter hesabından açıklamada bulundu.

'BU KORKUNÇ GİDİŞAT VE BARBARLIK DURDURULMALIDIR'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ''Kanada'da aracını kaldırımdaki yayaların üzerine süren ve 4 Müslümanı öldüren kişinin, İslamofobik saiklerle hareket ettiği açıklandı. Bu, üretilmiş korkunun nefrete, nefretin düşmanlığa ve şiddete dönüşeceğinin en son örneğidir. Bu korkunç gidişat ve barbarlık durdurulmalıdır'' ifadelerini paylaştı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal