Okullar ikinci dönem açılacak mı? İkinci dönem okullar tatil mi, açılmayacak mı? MEB’den ikinci dönem iddialarına ilişkin açıklama

Sosyal medyada okulların ikinci dönem açılmayacağına yönelik çıkan iddialar sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) çevrilmişti. JN1 varyantı vakalarının artması sebebiyle online eğitim sisteminin geri gelip gelmeyeceği konusunda MEB’den bir son dakika açıklaması yapıldı. Peki Okullar ikinci dönem açılacak mı? İkinci dönem okullar tatil mi, açılmayacak mı? İşte detaylar…

16.01.2024-12:48 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:37)

Koronavirüs salgınının JN1 varyantın giderek daha fazla kişide görülmesi sonucunda okulların ikinci dönem pandemi döneminde olduğu gibi yeniden online eğitim sistemine geçip geçmeyeceği merak edilmişti. Milyonlarca öğrenci okulların ikinci dönem açılamayabileceği iddiaları sonrasında MEB’den yapılacak açıklamalara kilitlendi. Peki Okullar ikinci dönem açılacak mı? İkinci dönem okullar tatil mi, açılmayacak mı? 

Okullar ikinci dönem açılacak mı?

MEB’in 2023-2024 yılı takvimine göre 1. dönem 19 Ocak 2024 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili sonrası başlayacak olan ikinci dönemle ilgili olarak MEB’den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İkinci Dönem Okullar Olacak Mı

JN1 varyantı hakkında çıkan iddiaların şimdilik resmi ağızlar tarafından doğrulanmadığı gerekçesiyle ikinci dönem belirtilen tarihte yani 5 Şubat 2024 tarihinde başlayacak.

JN1 varjantı nedir?

JN1 varyantı, Omicron XBB.1.5 varyantından ayrıştıran 30'dan fazla mutasyona sahiptir. BA.2.86'dan evrimleşen ve pirolaya kıyasla ek bir mutasyon içeren JN.1 varyantı, SARS-CoV-2'nin insan hücrelerine yapışmasında önemli bir rol oynuyor. Yeni bir Covid-19 varyantı olarak sınıflandırılan JN1, ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut, kas ve baş ağrısı gibi belirtilerle bilinir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal