Devrim Muhafızları kimdir, hangi ülkeye ait? İran Devrim Muhafızları kaç kişilik, komutanı kim?

Devrim Muhafızları, gerçekleştirdiği saldırılardan sonra gündemde yer alan gruplardan birisi oldu. Devrim Muhafızları ne demek, kaç kişi gibi sorular internet üzerinden araştırılıyor. Peki Devrim Muhafızları kimdir, hangi ülkeye ait? İran Devrim Muhafızları kaç kişilik, komutanı kim? İşte detaylar…

16.01.2024-12:24 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-12:24)

İran devlet medyası, Devrim Muhafızları tarafından Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Suriye’deki bazı noktalara füze saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Yaşanan bu gelişme sonrası Devrim Muhafızları hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin sayısı arttı. Peki Devrim Muhafızları Kimdir, hangi ülkeye ait? İran Devrim Muhafızları kaç kişilik, komutanı kim?

Devrim Muhafızları kimdir?

İran’ın İslami rejimine yönelik tehditlerle mücadele eden ve ülke dışında gücünü yansıtan İran devletine bağlı askeri, siyasi ve ekonomik bir güç olan Devrim Muhafızları, 1979 yılında kurulmuştur.

Devrim Muhafızları

Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur olan İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun güncel askeri personel sayısı 70 bin civarındadır. Devrim Muhafızları, İran Kara Kuvvetleri’nden ayrı olarak faaliyet göstermektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal