Altının gramı düştü! Altın fiyatlarında son durum belli oldu

Dünkü altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,36'lık bir yükselişle 1987 lira seviyesinden tamamladı. Ancak, altının gram fiyatı yeni güne değer kaybıyla başladı.

16.01.2024-12:14 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:56) Altının gramı düştü! Altın fiyatlarında son durum belli oldu

Saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,2'lik bir azalışla 1983 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 320 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 530 liradan satılıyor. Küresel piyasalarda Dolar endeksinin yükselmesiyle baskılanan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,3'lük bir değer kaybıyla 2 bin 48 dolardan işlem görüyor. Analistler, bu yıl faiz indirimlerine başlaması beklenen önemli merkez bankalarının, söz konusu indirimlere Ne Zaman başlayacağına yönelik belirsizliklerin emtia fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtiyor. Ayrıca, Kızıldeniz'de yaşanan gelişmelerin de yatırımcıların odağında olduğu ifade ediliyor. Haftanın devamında ise ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin yatırımcıların odağında olacağını aktaran analistler, banka yetkililerinin açıklamalarında Fed'in önümüzdeki süreçte atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacağı ifade edildi.

Fed’den detaylı bütçelendirme açıklaması

Diğer taraftan, para piyasalarında, Fed'in ocak ayında politika faizinde herhangi bir değişiklik yapmayacağına dair kesin bir beklenti bulunurken, bankanın mart toplantısında 25 baz puanlık faiz indirimine gitme olasılığı yüzde 70 civarında fiyatlanıyor. Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde ZEW ekonomik güven endeksi ve ABD'de New York Fed imalat endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 60 ve 2 bin 80 Dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 40 ve 2 bin 20 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu aktardı.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal