ABD’den İran açıklaması! İran Devrim Muhafızları’nın saldırısı dünya basınında kınandı

İran devlet medyası tarafından yapılan açıklamaya göre, Devrim Muhafızları, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve Suriye'deki hedeflere yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısını duyurdu.

16.01.2024-12:24 - (Son Güncelleme: 16.01.2024-17:56) ABD’den İran açıklaması! İran Devrim Muhafızları’nın saldırısı dünya basınında kınandı

IRNA haber ajansı, Devrim Muhafızları'nın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY)'nin başkenti Erbil'de bulunan "bir casus karargâhını" ve Suriye'de de "İran karşıtı terörist grupların toplandığı bir yeri" vurduğunu aktardı. Reuters'ın haberine göre, Devrim Muhafızları tarafından yapılan açıklamada Erbil'deki saldırıya dair "Mossad casusluk karargahlarından biri balistik füzelerle imha edildi" ifadeleri kullanıldı. 

Saldırıyı IŞİD üstlendi!

Devrim Muhafızları, bu saldırıyı, bu ay başında Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında gerçekleşen ve 80'den fazla kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısına misilleme olarak Suriye'deki IŞİD mevzilerini de hedef aldıklarını açıkladı. İran'daki bu saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Patlamalar, Erbil'in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusunda duyuldu. Amerikalı yetkililer, herhangi bir ABD tesirinin saldırılardan etkilenmediğini belirtti.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal