Okulda sigara bulundurmak yasak mı, cezası var mı? Okul dışında, kapısında sigara içmek yasak mı? Okulda sigara içme cezası 2022

Türkiye'de sigaraya başlama alışkanlığı yaşı neredeyse 12 yaşlara kadar düşmüş durumda. Durum bu hale gelmesiyle birlikte özellikle okullardaki yönetim sigara konusunda çok fazla dikkatli olmak zorunda kalıyor. Peki, Okulda sigara bulundurmak yasak mı, cezası var mı? Okul dışında, kapısında sigara içmek yasak mı? İşte, Okulda sigara içme cezası 2022..

20.03.2022-11:17 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-11:18) Okulda sigara bulundurmak yasak mı, cezası var mı? Okul dışında, kapısında sigara içmek yasak mı? Okulda sigara içme cezası 2022

Sigara kullanma yaşının oldukça fazla düşmesi ile birlikte okul yönetimi bu konuda öğrencilerine sürekli sözlü uyarılarda bulunuyor. Velilerle birlikte büyük sorumluluklar alan eğitim sektörü temsilcileri okullarda öğretmenlerinden gizli sigara içen öğrencileri tespit etmeye çalışıyorlar.

Okulda sigara bulundurmak yasak mı, cezası var mı?

Okulda sigara bulundurmak yasak mı, cezası var mı?

Öğrencinin, okul tuvaletinde bahçesinde sigara içerken yakalanması durumunda okul disiplin yönetmeliği kapsamında hem disiplin cezasına hem de para cezasına çarptırılıyor. Öğrenci reşit değilse para cezasında üçte bir oranında indirim yapılıyor ve ceza öğrencinin ailesine gönderiliyor. Reşit olmayan öğrenci aynı zamanda disiplin kurulu tarafından uyarılma, mahrumiyet ve kınama cezası da görüyor. 

Okul dışında, kapısında sigara içmek yasak mı? 

Okul yönetmeliğinde yasak olan bütün ürünleri okula getirmek yasaktır. Öğrenci her ne kadar içerken yakalanmasa bile sigara paketi bulundurma bile disiplin cezası gerektirir.  Okulun kapısına yakın yerlerde  ve okul çevresinde sigara içmek düğer öğrencilerin görebileceği ihtimaline karşı tamamen yasaklanmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal