Okan Buruk’tan yeni rekor: Bu kez gözünü Mircea Lucescu’ya çevirdi

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Başakşehir galibiyetiyle beraber takımıyla iç sahada üst üste 16. galibiyetini aldı. Genç teknik adam bu kez gözünü Mircea Lucescu’nun rekoruna dikti. İşte detaylar…

11.02.2024-10:38 - (Son Güncelleme: 11.02.2024-10:38)

Süper Lig’de dün sahasında Başakşehir’i ağırlayan Galatasaray, rakibini 2-0 mağlup ederek iç sahadaki galibiyet serisini 13. maça çıkardı. Geçen sezondan bu yana iç sahada oynadığı son 16 maçın tamamını kazanan sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk’a övgüler yağıyor.

Okan Buruk’tan yeni rekor

Geçtiğimiz yıldan bu yana iç sahada üst üste 16. lig galibiyetini elde eden Galatasaray, son 30 maçlık periyotta ise kendi sahasında mağlup olmadı. Bu olağanüstü başarıya imza atan Okan Buruk, Galatasaray tarihinde bunu başaran ilk yerli teknik direktör olarak adını tarihe yazdırdı ve rekoru daha da geliştirmeyi hedefliyor. Ancak önünde halen aşılamamış bir hedef var: Lucescu'nun iç sahada 18 lig maçını kazandığı efsanevi dönem. 

Okan Buruk

Galatasaray, bu sezon evinde puan kaybı yaşamayan tek takım olarak sadece güçlü bir performans sergilemekle kalmıyor, aynı zamanda 1999-2000 sezonundaki muazzam seriyi de tekrarlıyor. Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig'in 25. haftasını 66 puanla tamamlayarak bu başarıya ulaştı. 

Okan Buruk'un önderliğindeki takım, perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde Sparta Prag'ı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park'ta ağırlayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal