Okan Buruk'tan tarihi başarı: Galatasaray efsanelerini geride bıraktı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz sezonki kazanılan şampiyonluğun ardından takımıyla başarılar kazanmaya deva ediyor. Elde ettiği galibiyet yüzdesiyle de birçok efsane teknik adamı geride bıraktı. İşte detaylar...

06.12.2023-12:12 - (Son Güncelleme: 06.12.2023-15:21) Okan Buruk'tan tarihi başarı: Galatasaray efsanelerini geride bıraktı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı kırmızılı takımda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. 

Tarihi başarıya imza attı

Milliyet Gazetesi’nin haberine göre; Geçen sezon Galatasaray'ı şampiyonluğa ulaştıran başarılı teknik adam, yakaladığı galibiyet yüzdesiyle de tarihi bir başarıya imza atmasını da bildi. Galatasaray’ın başına geçtiğinden bu yana ligde oynanan 50 maçın 40’ını kazanan Buruk, 5 kez de beraberlik yüzü gördü.

Galibiyet oranı herkesi şaşırttı

İstatistiklerde alanındaki birçok usta teknik adamı geride bırakan ve kazanılan maçlarla her geçen gün başarı yüzdesini daha ileriye taşıyan genç teknik adam, sarı-kırmızılıların başında yüzde 80 galibiyet oranı yakaladı. 

Galatasaray kazanırsa kariyerinde ilki yaşayacak

Avrupa'da da oynanan 11 karşılaşmada sadece Bayern Münih'e iki kez yenilen Okan Hoca, 6 galibiyet, 3 beraberlik gördü. Sarı Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi’ndeki son rakibi olan Kopenhag’ı yenmesi halinde ise Buruk, kariyerinde Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez gruplardan çıkabilecek.

 


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal