Öğrenciler dikkat son gün bugün: LGS başvuruları tamamlanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav başvuruları bugün sona eriyor. İşte detaylar…

29.03.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-17:01)

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştireceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav başvuru işlemleri bugün itibariyle tamamlanacak. 

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonunda Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu'na göre, 8. sınıf öğrencileri için önemli bir sınav tarihi belirlendi. Fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına giriş için yapılacak olan merkezi sınav, 2 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Öğrenciler, sınav başvurularını "e-Okul" üzerinden isteğe bağlı olarak yapabilecekler. Katılım isteğe bağlı olacak ve sınava girmek isteyen öğrenciler, başvurularını ücretsiz olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. Okul müdürlükleri ise öğrencilere bu süreçte rehberlik edecek ve sınav başvurularını 1 Nisan 2024 tarihine kadar onaylayacaklar.

Öğrenciler dikkat son gün bugün: LGS başvuruları tamamlanıyor

LGS hakkında merak edilenler

AA’da yer alan habere göre; Yurt dışında eğitim gören ve e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler, başvurularını kılavuzda belirtilen formu doldurarak yapacaklar. Öğrenciler, başvurularının durumunu çevrim içi platformlar üzerinden kolayca takip edebilecekler.

Her alanda, 8. sınıf öğretim programlarındaki kazanımlara odaklanarak, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme ve bilimsel süreç gibi becerilerini ölçmek için uygun sorular yer alacak.

Sınav giriş belgeleri ne zaman yayımlanacak?

Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda gerçekleştirilecek. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs'tan itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı ve onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak zorunda olacak.

Sonuçlar ay sonunda açıklanacak

Sınav, il ve ilçelerdeki belirlenen okullarda gerçekleştirilecek. Birinci oturum 9.30'da başlayacak ve öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden 50 soru sorulacak. İkinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak ve matematik ile fen bilimleri derslerinden 40 soru içerecek. Öğrencilere birinci oturum için 75 dakika, ikinci oturum için ise 80 dakika süre verilecek. Doğru ve yanlış cevap sayılarına göre her öğrencinin ham puanı hesaplanacak.

Sınav sonuçları 28 Haziran 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Sonuç belgeleri ise posta yoluyla gönderilmeyecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal