O gün öğrenciler bayram edecek! MEB’DEN duyuruldu: tatil yapılacak

Dün akşam duyurulan son dakika açıklamalarıyla 31 Mart 2024 Pazar günü seçimlerinden sonra 1 Nisan 2024 tarihinde okullar tatil olacak. İlkokul, ortaokul, lise fark etmez sizin tüm eğitim kurumlarında geçerli olacak.

29.03.2024-09:34 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-09:34) O gün öğrenciler bayram edecek! MEB’DEN duyuruldu: tatil yapılacak

Dün akşam yapılan son dakika açıklaması ile beraber öğrencilerin yüzünü güldürecek bir haber paylaşıldı. 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimlerde okullarda oy kullanılmasından kaynaklı okulların 1 Nisan 2024 günü tatil olup olmayacağı tartışılıyordu. Müjdeli haber ise sonunda verildi. Milli Eğitim Bakanlığı resmi açıklamasını duyurdu. Sandıkların okullarda kurulması ve oy sayma işlemlerinin ilerleyen saatlere kadar devam etmesinden kaynaklı 1 Nisan tarihinde ilkokul, ortaokul, lise fark etmeksizin tüm kademelerde eğitim ve öğretime bir gün ara verilecek.

Seçim sonrası okullar tatil mi?

Yerel seçimlere son 2 gün kala, 1 Nisan 2024 tarihinde okulların açık olup olmayacağı büyük bir merak konusu oldu. 31 Mart 2024 Pazar günü itibariyle yapılacak olan yerel seçimlerde, okulların kullanılmasından kaynaklı ertesi güne eğitim öğretime devam edilip edilemeyeceği birçok vatandaş tarafından araştırılırken; geçtiğimiz seçimlerin tatil dönemlerine denk geldiğinin de altı çizilmişti. Dün itibariyle yapılan son dakika açıklaması meraklı bekleyişe son verdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere tek tek yazı gönderilerek, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü okulların tatil edildiği duyuruldu.

O gün öğrenciler bayram edecek! MEB’DEN duyuruldu: tatil yapılacak

Sandık görevlileri 1 Nisan’da çalışacak mı?

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde görevli olacak ve sandık başında duracak olan kamu personelleri, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü itibariyle idari izinli sayılacak. Konuya yönelik karar ise Cumhurbaşkanlığı idari işler başkanı olan Metin Kıratlı’nın sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı. Genel seçimlerde görev alacak kamu personellerinin seçim temel yükümlülükleri kapsamınca izinli sayılacağı paylaşıldı.

 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal