Öğrenciler bu haberi araştırıyor: 2022 KYK borcu faizleri ne zaman silinecek? KYK borç faizleri geri iade edilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK kredi borçlarının faizlerinin silineceğini, öğrencilerin sadece ana paradan sorumlu olacağını açıklaması sonrasında KYK borç faizlerinin ne zaman silineceğini merak etmeye başladı. Peki 2022 KYK borcu faizleri ne zaman silinecek? KYK borç faizleri geri iade edilecek mi? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

29.07.2022-15:51 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-15:51)

Geçtiğimiz günlerde Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencileri sevindirecek haberi vermişti. KYK kredi borçlarının faizlerinin silineceğini söyleyen Erdoğan, öğrencilerin KYK kredi borçlarının sadece ana parasını ödeyeceklerini ifade etti. Bu açıklama sonrası KYK kredi borcu olan kişiler kararın ne zaman resmileşeceğini öğrenmek için arama motorlarına yöneldi. Peki 2022 KYK borcu faizleri ne zaman silinecek? KYK borç faizleri geri iade edilecek mi? 

2022 KYK borcu faizleri ne zaman silinecek?

KYK kredi borçlarının silineceği müjdesi sonrası öğrencilerin kafasında ‘’2022 KYK borcu faizleri ne zaman silinecek?’’ sorusu dolaşmaya başladı. KYK kredi borçlarının faizinin silinmesi konusundaki kararın ilerleyen günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

KYK kredi borç faizi

Toplamda 3 milyon 157 öğrencinin borç faizleri silinecek

Geçtiğimiz günlerde Beştepe’de yapılan Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin KYK kredi faizlerinin silineceğini söylemişti. Erdoğan’ın Kabine Toplantısı’nda KYK kredi faizleri konusundaki açıklaması şu şekildeydi:

"Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar."

KYK borç faizleri geri iade edilecek mi? 

KYK kredi borcu bulunan kişiler artık borçlarının sadece ana paralarından sorumlu tutulacak. Fakat geçmişte KYK kredisi almış ve borçlarını faiziyle beraber ödeyen kişiler ise bu faizlerin iade edilip edilmeyeceğini merak ediyor. 

KYK kredi borç faizlerini daha önce ödemiş olanlara yönelik bir çalışma henüz söz konusu değil. Alınan son bilgilere göre icralık olanların borçlarının anapara üzerinden yapılandırılması, ödemelerin 2 sene sonra başlayacağı koşulunun kaldırılması, peşin veya taksitli ödeme tablosu gibi formüller üzerinde duruluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal