Başkan Erdoğan'dan önemli açıklama: 4 milyon haneye 15 milyarlık destek! Kabine sonrası müjde geliyor

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında, 12 ay süre ile ödenecek maddi yardımda paralar hesaplara yatmaya başladı. Başkan Erdoğan pazartesi günü Kabine toplantısından sonra önemli bir müjdeyi paylaşacağını açıkladı.

29.07.2022-14:19 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-15:49)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceden de duyurduğu Türkiye Aile Destek Programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı 12 ay süreyle ödenecek olan maddi yardımları hesaplara yatırmaya başladı. Takvim Gazetesi'nin Ekonomi Müdürü olan Faruk Erdem konuya ilişkin detaylar verirken diğer taraftan Başkan Erdoğan'ın pazartesi günü Kabine toplantısından sonra önemli bir müjdeyi de paylaşacağını açıkladı.

Faruk Erdem, öne çıkan açıklamalar yaptı

'Bilindiği üzere bir destek paketiydi. Bu 15 milyar liralık bir destek paketi. İlk başta sosyal yardımlardan faydalanamayanlar için başlamıştır ama belli bir gelirin altındaki emekliler ve asgari ücretliler gibi vatandaşların da yararlanmasına açıldı.'

E-Devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Orada bir takım sorular var. Eşinizin geliri, fatura, kira ve aynı zamanda çocuklarınızın giderleri soruluyor. Orada bütün giderler soruluyor. Sorulan sorulara göre gelir testi yapılıyor ve ona göre destek ortaya çıkıyor.

Paralar hesaplara yatıyor

Başvuru yapanlar için bugün paralar hesaplara yatacak. 1 boyunca verilen destek sürecek. Daha sonra uzatılma durumu meydana gelebilme ihtimali var. E-Devlet'i olmayan vatandaşlar ise kaymakamlıklara gidip görüşme yapabilirler.

Müjdeler Kabine sonrası gelecek

Müjdeler Kabine sonrası gelecek

Pazartesi günü yapılacak olan toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli bir sosyal destek paketi açıklayabilir. 2 tane önemli proje var. Birisi sosyal konutlarla ilgili diğeri ise dar gelirli vatandaşların hem hukuki hem de maddi destekleri ile ilgili. Özellikle icralık ve hacizlik olmuş borçlar için çok önemli bir müjde gelecek.

Canlı yayına önemli mesaj

A Haber canlı yayını takip eden Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Mehmet Demircioğlu, önemli bir not paylaştı. Temmuz ayında başvuru yapan vatandaşlar için hak sahiplikleri kabul edildiğinde temmuz ayını almaya hak kazanacak. Diğer aylarda yapılacak olan ödemelere temmuz ayı da eklenecek.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal