Bu anket çok konuşulur: Erdoğan'ın kabinesindeki en başarılı bakanı vatandaş seçti. Herkes Soylu diye düşünüyordu başka biri çıktı! En başarılı bakan kim?

Bu anket çok konuşulur. ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan en başarılı bakanlar araştırması sonucunda vatandaşlar Erdoğan'ın kabinesindeki en başarılı bakanı vatandaş seçti. Herkes Soylu diye düşünüyordu başka biri çıktı. Peki en başarılı bakan kim? İşte detaylar...

29.07.2022-14:51 - (Son Güncelleme: 29.07.2022-14:51)

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi tarafından Türkiye’nin  İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerinde 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen en başarılı bakan araştırmasının sonucu belli oldu.

En başarılı bakan kim?

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin yaptığı araştırma sonucunda Türkiye hükümetindeki en başarılı bakan belli oldu. Yapılan araştırmada birinci sırada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yüzde 14.6 oranla birinci olurken, ikinci sırada yüzde 12.3 oranla Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üçüncü sırada yüzde 11.5 oranla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yer aldı. 

En başarılı bakan

Soylu ilk 3’ün dışında kaldı

Araştırma sonucunda ortaya çıkan en başarılı bakan listesinin dördüncü sırasında yüzde 10.7 başarı oranla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beşinci sırada yüzde 6.8 başarı oranıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yer aldığı araştırmada; altıncı sırada yüzde 5.2 başarı oranıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yedinci sırada yüzde 4.5 başarı oranıyla Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, sekizinci sırada yüzde 4.0 başarı oranıyla Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dokuzuncu sırada yüzde 3.3 başarı oranıyla Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, onuncu sırada yüzde 2.9 başarı oranıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yer aldı.

Bakan Nebati son sırada

Yapılan ankette on birinci sırada yüzde 2.7 başarı oranıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yer alırken, on ikinci sırada yüzde 2.6 başarı oranıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, on üçüncü sırada yüzde 2.4 başarı oranıyla Ticaret Bakanı Mehmet Muş, on dördüncü sırada yüzde 2.3 başarı oranıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, on beşinci sırada yüzde 2.0 başarı oranıyla Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, on altıncı sırada yüzde 1.8 başarı oranıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, on yedinci sırada yüzde 1.7 başarı oranıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, on sekizinci sırada yüzde 1.5 başarı oranıyla Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bulunurken, listenin son sırasında ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yer aldı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal