O Ülkede İthal Aşı Yasaklandı!

Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı, yaptığı açıklamada ithal aşı yerine yerli aşı kullanılacağını açıkladı. Detaylar haberimizde…

04.01.2022-09:44 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-17:57)

İran Gıda ve İlaç Kurumu Başkanı Behram Darayi, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, ülkedeki aşılama çalışmaları ve kullanılan aşılar ile ilgili bilgi verdi.

Behram Darayi, koronavirüse karşı üretilmiş olan ithal aşı alımının durdurulduğunu ülkede yalnızca yerli aşı kullanılacağını dile getirdi. 

YERLİ AŞIYA GÜVENİYORUZ

İthal aşısının yasaklandığını ifade eden Darayi, konu ile ilgili şöyle dedi: "Şu anda hiçbir şekilde yurt dışından aşı ithal etmiyoruz. Üçüncü doz için yerli aşıya güveniyoruz ve ihtiyacımızı karşılayacak kadar üretim olacağını düşünüyoruz." 


Yerli üreticilerin aylık en az 15 milyon doz Kovid-19 aşısı üreteceklerinin altını çizen Darayi, İran'ın ürettiği yerli aşıların Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) onay alması için de belgelerin hazırlanıp gönderileceğini söyledi.

Koronavirüse karşı gerekli olan Kovid-19 aşılarının ithalatının maliyetli olduğunu sözlerine ekleyen Darayi, yerli aşı üretiminde ise herhangi bir sorun bulunmadığını aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal