O Tarihler Arasında Metro Çalışmayacak

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı olan Üsküdar-Çekmeköy hattının ikinci etabı hizmete açılıyor. Bu sebeple test sürüşlerinin yapılması için şu an kullanımda olan Üsküdar-Yamanevler bölümü 9 gün süreyle kapatılacak.

10.07.2018-11:13 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-12:04)

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci kısmının açılması için son hazırlıklar tamamlanıyor. Ağustos ayında hizmete girecek metronun ikinci kısmı olan Yamanevler-Sancaktepe kısmının deneme sürüşleri için daha önce hizmete giren Üsküdar-Yamanevler bölümünde bazı günlerde seferler yapılmayacak.

"DAHA İLERİYE GİTMEK İÇİN KISA BİR ARA"

Belediyeden edinilen bilgiye göre, "Her Yerde Metro, Her Yere Metro" sloganıyla çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sürücüsüz metronun ikinci kısmı olan Yamanevler-Sancaktepe etabının hizmete girmesi için düğmeye bastı.

İkinci bölümün hizmet vermeye başlaması için lazım olan kontrol ve testlerin gerçekleştirilebilmesi için Üsküdar-Yamanevler arasındaki seferler, bu ay içinde bazı günler olmayacak. Bu çalışmalar, "Daha ileriye gitmek için kısa bir ara" sloganıyla yapılacak.

15 TEMMUZ'DA HİZMET VERECEK

Kontrol ve test sürüşleri nedeniyle Üsküdar-Yamanevler etabında 9 gün ulaşıma kapalı olacak olmasından sebeple halkın mağdur olmaması için lazım olan çalışma takvimi belli oldu. Buna göre metro hattı 12-13-14-16-17-18-28-29 ve 30 Temmuz'da hizmet dışı olacak.

Metro seferlerinin olmayacağı günlerde, ulaşım İETT'nin ilave otobüs seferleriyle yapılacak. Bunun için de İETT tarafından bu hatta M5 numaralı otobüsler verildi.

TEST SÜRÜŞLERİ BİTECEK, SEFERLER BAŞLAYACAK

Test sürüşlerinin sonrasında Ağustosta hizmete girecek Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı, Yamanevler'den Sancaktepe'ye dek uzatılmış olacak. Şimdiye dek 9 istasyonda hizmet sağlayan hatta 7 istasyon daha ilave edilmiş olacak. Bu şekilde Sancaktepe'den Üsküdar'a ulaşım 27 dakikaya inecek.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ilk bölümü, 15 Aralık 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete girmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal