O Müdür İşte Bu Yüzden Tutuklandı

MAKİNA ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü'nün geliştirilen yerli piyade tüfeğine ilişkin sırları, 200 bin lira ve 300 bin dolar karşılığı satmaya çalıştığı iddia edildi.

08.04.2016-09:33 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) O Müdür İşte Bu Yüzden Tutuklandı

MAKİNA ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, polis tarafından dün gözaltına alındı. Tanrıverdi, getirildiği Ankara Adliyesi'nde savcıya verdiği ifadenin ardından, 'Rüşvet' ve 'Devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik' suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Tanrıverdi, tutuklanarak cezaevine kondu.

Tanrıverdi'nin geliştirilen yerli piyade tüfeğine ilişkin sırları, 200 bin lira ve 300 bin dolar karşılığı satmaya çalıştığı iddia edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “seri üretime geçiyor” dediği Milli Piyade Tüfeği ‘MPT-76’ ile ilgili detaylara ulaşıldı. MPT-76, NATO'nun 42 testini hatasız geçen tek tüfek. İşte MPT-76 ile ilgili detaylar ve teknik özellikleri...

200 PARÇADAN OLUŞUYOR

Yaklaşık 200 parçadan oluşan MPT-76’nın şu anda tüm parçaları üretiliyor. Namlu çeliği dövülen ve bantta olan yeni tüfeğin hem MKE hem de yan üreticilerden sağlanan parçaları (askı kayışı, plastik çanta gibi) her an montaja hazır halde bekliyor. Yapılan seri üretim sözleşmesine göre MKE 2016’da TSK’ya toplamda 500 adet MPT-76 verecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal