NY Times’dan algı operasyonu: Türkiye’yi terör ülkesi olarak gösterdiler

İstiklal Caddesi’nde yaşanan terör saldırısı, ABD basınındaki yayın organları tarafından skandal başlıklarla servis edildi. Ülkenin önde gelen basın organlarından New York Times (NY Times), haberleriyle Türkiye’yi bir terör ülkesi olarak göstermeye çalıştı.

15.11.2022-09:01 - (Son Güncelleme: 15.11.2022-17:43) NY Times’dan algı operasyonu: Türkiye’yi terör ülkesi olarak gösterdiler

13 Kasım Pazar günü gerçekleşen İstiklal Caddesi terör saldırısı sonucu 6 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu olay dünya basınında yankı uyandırdı. ABD’nin önde gelen basın organlarından New York Times ise olay hakkında skandal bir başlık atarak Türkiye turizmini hedef aldı. 

Saldırgan yakalandı ve kimliği tespit edildi

Emniyet güçleri saldırının hemen ardından Küçükçekmece’de bir evde gizlendiği tespit edilen teröristi kıskıvrak yakaladı. Yapılan sorgu neticesinde PKK/YPG bağlantısını itiraf eden saldırgan, Türkiye'ye yasa dışı yollarla Suriye'den geldiğini açıkladı.

NY Times Taksim Haberi

NY Times’dan algı operasyonu

Yabancı basın ise İstanbul’daki terör saldırısını skandal sözlerle manşetlerine taşıdı. ABD merkezli New York Times gazetesi, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı üzerinden Türkiye'nin turizmini hedef gösterdi. İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama sonrasında algı yaparak skandal ifadelere yer verdi. Bununla birlikte New York Times gazetesi, Türkiye'ye seyahat uyarısında bulunmasına karşın ne 11 Eylül saldırılarında ne de Fransa'daki Charlie Hebdo saldırılarında turistlere böyle bir uyarıda bulunmuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal