Ankara’da tarihi zirve: ABD ile Rusya görüştü

Beyaz Saray’dan yapılan son dakika açıklamasına göre CIA Direktörü William J. Burns ile Rusya İstihbarat Başkanı ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi. Tarihi görüşmenin detayları haberimizde...

14.11.2022-17:59 - (Son Güncelleme: 14.11.2022-17:59) Ankara’da tarihi zirve: ABD ile Rusya görüştü

Ankara’da tarihi görüşmelerden birisi daha yaşandı. Beyaz Saray’dan yapılan son dakika açıklamasına göre CIA Direktörü William J. Burns ile Rusya İstihbarat Başkanı ile Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi. Beyaz Saray görüşmenin detayları ile ilgili olarak, ‘’Burns Rusya'ya olası nükleer kullanması durumundaki sonuçları aktarıyor. Ukrayna ile ilgili herhangi bir müzakere olmadı" sözlerini kullandı.

Nükleer silah uyarısı

Bir Beyaz Saray yetkilisi, yaptığı açıklamada,  "Burns herhangi bir müzakere gerçekleştirmeyecek. Ukrayna savaşı konusunda herhangi bir anlaşma müzakeresi sözkonusu değil. Burns Rusya'ya olası nükleer silah kullanımının sonuçlarını aktarıyor" dedi. 

ABD Rusya Ankara Görüşmesi

Ne doğrulanabilir ne de yalanlanabilir

Kremlin'den yapılan açıklamada ise, "Türkiye'de ABD ile görüştüğümüzü doğrulayamayız da yalanlayamayız da" denildi.  Geçtiğimiz hafta Rus Kommersant gazetesi, Rusya ve ABD'nin önümüzdeki haftalarda Stratejik Saldırı Silahlarının Azaltılması Antlaşması ile ilgili olarak bir danışma komisyonu toplantısı yapmayı görüştüğü bilgisini paylaşmıştı.

ABD medyası daha önce açıklamıştı

ABD medyasında yer alan bazı haberlere göre, Washington ile Kremlin, nükleer tehdidin azaltılması için gizli görüşmelerde bulunmuştu. Resmi kaynaklardan ise bu konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal