Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, açıkladı: " Türkiye'nin pasaport kurallarını geçici olarak değiştirmesinden ötürü çok mutluyum!"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ile Norveçli Bakan Anniken Huitfeldt, Ankara'da bir araya geldi. Türkiye ve Norveç'in arasında önemli bir anlaşma imzalandı. Anlaşmanın içeriği sosyal medyada gündem oluşturdu.

17.06.2022-16:38 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-17:53)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuoğlu ile Norveçli Bakan Anniken Huitfeldt, Ankara'da bir araya geldi. Türkiye ve Norveç'in arasında önemli bir anlaşma imzalandı. Anlaşmanın içeriği sosyal medyada gündem oluşturdu. Bakan Huitfeldt'in sosyal medya hesabından paylaştığı anlaşmaya göre Norveç vatandaşları yıl sonuna kadar Türkiye'ye pasaport yerine kimlik ile giriş sağlayacak. Norveç Dışişleri Bakanı Anniken Huitfeldt, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda " Türkiye'nin pasaport kurallarını geçici olarak değiştirmesinden ötürü çok mutluyum!" ifadelerini kullandı.

"Kimlikle seyahat anlaşmaları"

Pandemi sürecinde pasaportunun süresi biten kişilerin pasaportunu yenilememesinden kaynaklanan bu yıl seyahatlerin serbestleşmesiyle birlikte normalden çok daha fazla sayıda kişinin pasaport başvurusunda bulunması gibi pek çok durumlardan kaynaklı olarak pasaport başvurularında sıralar oluştu. Bu sebeple yazın turistlerin seyahat edebilmesini isteyen ülkeler, birbirleriyle kimlikle seyahat anlaşmaları imzalamaya karar verdi. 


Tepki topladı

Anlaşmanın tek taraflı olması sebebiyle Norveç Dışişleri Bakanı Huitfeldt'in paylaşımına yanıt yazan çok sayıda Türk sosyal medya kullanıcısı kendilerinin Norveç'e girebilmek için yalnızca pasaporta değil, vizeye de ihtiyaç duyduğunu hatırlatırken, anlaşmanın tek taraflı olması tepki topladı.

Türkiye'ye vizesiz girebilecek ülkeler

İmzalanan bu anlaşmayla beraber birlikte Norveç, vatandaşlarının Türkiye'ye vizesiz girebileceği 17. ülke olurken Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yer alan bilgilere göre vatandaşları Türkiye'ye kimlikle girebilecek ülkeler;

  1. Almanya
  2. Belçika
  3. Fransa
  4. Gürcistan
  5. Hollanda
  6. İspanya
  7. İsviçre
  8. İtalya
  9. KKTC
  10. Lihtenştayn
  11. Lüksemburg
  12. Malta
  13. Portekiz
  14. Ukrayna
  15. Yunanistan
  16. Polonya
  17. Norveç

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal