Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunan amirale tokat gibi cevap! 'Cesaretin varsa yapsaydı'

Yunanistan'da katıldığı canlı yayında oldukça küstah açıklamalar yapan emekli Yunan donanması koramiralı Egkolfopoulos'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yanıt gecikmedi. İşte haberin detayları...

13.06.2022-15:42 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-16:25) Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunan amirale tokat gibi cevap! 'Cesaretin varsa yapsaydı'

Yunanistan'da bulunan bir TV kanalında konuşan emekli Yunan donanması koramirali Egkolfopoulos yapmış olduğu açıklamada konuya yönelik, "Önce uçaklarımız, İstanbul'daki köprüleri yok edecek" ifadelerini kullandı. Küstah sözlerle ilgili olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cesareti varsa yapsaydı" cevabını verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısı düzenleyen Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar ise şöyle: 

Yunanistan ile ipler kopma noktasına geldi

Çavuşoğlu konuya yönelik, "Başkasıyla tatbikat yapsalar ne olacak, Türkiye'ye düşmanlık etseler ne olacak? Yunanistan Başbakanı'nın ya da başka Yunan Başbakanı'nı Avrupa Birliği'nde bizi övmesini beklemiyoruz. Böyle bir beklentimiz de yok. 

Bizim hiç lobimiz olmadı Yunanistan'a. Türkiye'yi dışlayarak bir sürü toplantılar, formatlar oldu. Oldu mu bir şey, olmadı. Böyle boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok. Yunan halkı Türkiye ile ne düşünüyor ona kulak versinler." diye söyledi. 


Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Yunan amirale tokat gibi yanıt

Mevlüt Çavuşoğlu yunan amirale, "Önce uçaklarımız, İstanbul'daki köprüleri yok edecek" diyen Yunan amirale de cevap veren Çavuşoğlu, "Cesareti varsa yapsaydı" diye söyledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal