Yüreğimiz yanıyor! MSB'den acı haber peş peşe geldi

Bir süredir devam etmekte olan Pençe Kilit Harekatı Operasyonundan gelen acı haber yürekleri yaktı. Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla 5 kahraman Mehmetçiğimiz şehit oldu. İşte haberin detayları...

13.06.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-18:06) Yüreğimiz yanıyor! MSB'den acı haber peş peşe geldi

Pençe Kilit Harekatı Operasyonundan ne yazık ki bütün ülkeyi yasa boğan kötü haber geldi. Sürdürülen operasyon esnasında Piyade Uzman Çavuş Ramazan Gök hain teröristler tarafından vurularak şehadete erdi. Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Hulusi Akar ise Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gök adına yayımladığı mesajda şunları aktardı:

''Kahraman silah arkadaşımız 13 Haziran 2022 Pazartesi günü tarihinde hain terör örgütleri tarafından şehit edilmiştir. Kahraman şehidimize hem şahsım hem de Milli Savunma Bakanlığı'nın tüm mensupları adına Yüce Allah 'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim.'' dedi.

şehit ramazan gök

Tokat şehit ateşiyle yandı

Şehit Gök 'ün Erbaa Tosunlar Köyü'nde ikamet eden ailesine acı haber Erbaa Kaymakamı olan İsmail Altan Demirayak ve askeri yetkililer eşliğinde verildi. Zarife ile Zülfü Gök çiftinin üç tanesi erkek olmak üzere toplam 5 çocuklarından biri olan Ramazan Gök 'ün ise evli olmadığı bilgisine ulaşıldı.


Gaziantep şehidini toprağa verdi

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde hain PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada dün şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Ali Çap'ın (26) şehadet haberi Gaziantep'teki ailesine verildi. Şehit Mehmet Ali Çap'ın merkez Şahinbey ilçesine bağlı olan Akdere Mahallesi'nde ikamet eden ailesi askeri yetkililerin verdiği şehadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Evlatlarının şehit olduğunu öğrenen baba Mahmut Çap ile anne Zeynep Çap, yıkıldı. Acı haberle birlikte üzüntüye boğulan şehidin ailesini askeri yetkililer teskin etti.


Sivas'ta şehadet haberi yürekleri dağladı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ömer Yıldırım'ın Sivas'taki ailesine şehadet haberi ulaştı. Şehit Yıldırım'ın (27) şehir merkezine bağlı Gazi köyünde ikamet eden ailesine askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Şehidin babası Cemal, annesi Hatice ve aile bireylerini askeri yetkililer ile yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehit Yıldırım'ın son izin gününde memleketi Sivas'a gelerek Düriye Yıldırım ile nişanlanıp resmi nikah kıydıkları, Kurban Bayramı'nın hemen ardından düğün yapmayı planladıkları bilgisi öğrenildi.


Adıyaman'a şehit düştü 

Kuzey Irak’ta sözleşmeli er şehit düştü Şehit ateşi Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki baba ocağına düştü. Şehidin baba ocağına acı haber verilmesinin ardından evin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatıldı. Acı haberi duyan yakınları ise baba ocağına doğru akın etti. Nemide ve Mehmet Özer çiftinin 3 çocuğundan birisi olan Şehit Fuat Özer'in akrabası Emrullah Kara yaşadıkları acıyı aktararak, "Yeğenimiz şehit oldu, bombanın patlaması sonucu haber aldık. Üç yıldan beri görev yapıyordu. Şuan görev yerinde şehit düşmüştür. Allah devletimize zeval vermesin, vatan sağ olsun." diye söyledi.


Şehit haberi bir ocağa daha ateş düşürdü

Şehit Demir'in, Ünye ilçesi İnkur Mahallesi'nde ikamet eden ailesine, askeri yetkililer tarafından acı haber verildi. Şehidin babası Yaşar, annesi Suriye ve aile üyelerini, askeri yetkililer ile yakınları teskin etmeye çalıştı. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Ailenin 5 çocuğundan biri olan şehidin, Seda Demir ile evli olduğu, Eylül (7) ve Doruk (5) adında iki çocuğu bulunduğu bilgisi öğrenildi. Şehit Demir'in cenazesinin, bugün ilçedeki Cumhuriyet Mahallesi'nde kılınacak namazın sonrasında İnkur Mahallesi mezarlığında toprağa verileceği aktarıldı.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal