Nitrat zengini sebze tüketmek kalp hastalığı riskini azaltıyor

Sağlıklı beslenmenin temeli sağlıklı besinlerden geliyor. Çünkü sağlıklı besinleri tüketmek, damarları temizliyor ve kalp sağlığını koruyor. Peki kalp sağlığını koruyan besinler nelerdir? Sizin için araştırdık…

08.05.2021-16:37 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-13:49)

Yapılan bir araştırma ölüm oranlarının altındaki sebebin kalp hastalıkları olduğunu göstermekte. Kalp hastalığı yaş aralığı gözetmeksizin herkeste sık görülen hastalıkların başında geliyor. Bunun nedeni ise dengesiz ve sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor. Bizde sizler için kalp sağlığını koruyan nitrat zengini besinleri haberimizde bir araya getirdik. 

Kalp sağlığı öncelikle yaşam biçimi ve beslenmeyle alakalı olarak ortaya çıkıyor. Kalbin en önemli hayat bağlayıcısı olduğunu unutmamak ve ona iyi bakmak gerekir.

Kalp ve damar sağlığı hiç kuşkusuz birçok hastalığın önlenmesinde de önemli. Kalp sağlığını korumada yardımcı etkenlerin başında ise sağlıklı beslenme geliyor. Sağlıklı bir vücudun ardında sağlıklı ve doğru beslenmenin olduğunu vurgulayan uzmanlar tüketmemiz gereken besinleri de açıklıyor.

Nitrat zengini sebzeler kalp hastalıklarını önlüyor

-Bilim insanları, günde bir porsiyon nitrat zengini sebze tüketiminin kalp hastalığı riskini azalttığını tespit etti. Avusturalya'daki Edith Cowan Üniversitesinden araştırmacılar, düzenli olarak nitrat açısından zengin sebze tüketiminin tansiyon üzerindeki etkisini araştırdı.

-Araştırmacılar, nitrat bakımından zengin sebze tüketiminin kalp hastalığı riskini yüzde 12 ila 26 azaltabileceğini ortaya koydu.

Nitrat zengini besinler

-Çalışmada kapsamında, araştırmacılar, 23 yıl boyunca "Danimarka Diyet, Kanser ve Sağlık Çalışması"na katılan 50 binden fazla kişinin verilerini inceledi.

-Araştırma ekibinden Catherine Bondonno, düzenli olarak nitrat zengini sebze tüketiminin bacaklardaki kan damarlarının daralmasıyla bilinen bir tür kalp hastalığı olan periferik arter, kalp krizi, felç ve kalp yetmezliği gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürdüğünü tespit ettiklerini kaydetti.

-Bondonno, söz konusu sebzelerden günlük bir porsiyon tüketiminin yeterli olacağı, daha fazla tüketimin daha verimli sonuçlar almada etkisinin bulunmadığını bildirdi.

-Kan basıncını düzenleyici özelliği olduğu bilinen nitratın ıspanak, kırmızı pancar, lahana, brokoli, marul ve dereotu gibi sebzelerde bulunduğu belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal