Bağırsak Kanserini Azaltan Besinler

Çağımızın en yaygın hastalıklarından biri kanser. Bilim insanların yaptığı kanser tedavisi çalışmalarında, bazı sebzelerin kanseri önlemede oldukça etkili olduğu ortaya çıktı. İşte kanseri azaltan besinler.

08.05.2021-12:51 - (Son Güncelleme: 08.05.2021-12:57) Bağırsak Kanserini Azaltan Besinler

Bilim insanlarının kanser tedavisi konusundaki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Uzmanlar bazı bitkilerde maddelerin bağırsak kanserini azalttığını gözlemledi.

Bilim insanları kanser tedavisi konusunda umutlandırıcı bir keşif yaptı. Bazı bitkilerdeki bir maddenin bağırsak kanserini azalttığını keşfetti. Genelde sebzeler beslenme düzeni içinde geri planda bırakılsa da bu keşif kansere karşı en büyük umutlardan birini içeriyor.

BAĞIRSAK KANSERİNİ AZALTAN BESİNLER

Bilim insanları brokoli, lahana gibi bazı sebzelerin bağırsak kanseri riskini azalttığını keşfetti. Bu sebzelerin bağırsaklar için faydalı olabileceği düşünülmese de detaylı bir araştırma aslında yararlı oldukları uzmanlar tarafından belirtildi.

Francis Crick Enstitüsünden bir ekip lahana, brokoli gibi sebzelerin sindirildiğinde anti-kanser maddeleri oluşturduğunu ortaya çıkardı. Araştırma, turpgillerden olan bu sebzelerin laboratuvarda büyüyen fare ve minyatür bağırsaklara olan etkisinin incelenmesini kapsıyor.

Immunity dergisinde de yayımlanan bu araştırmada, lahana, brokoli ve brüksel lahanasının bulundurduğu indol-3 karbinol kimyasalının bağırsaklarda yararlı etkiler oluşturduğu fark edildi.

Bilim insanları yaptığı bu araştırmalar sonucunda ise bağırsakların dört-beş gün içinde adeta bir cilt gibi yenilendiğini gözlemlendi.

Yapılan çalışmalar sonucu zarar görmüş hücrelerin tekrardan onarıldığı, bağırsak emiliminin arttığı ve kolon kanserinin önlendiği kaydedildi. Yapılan çalışmada laboratuvardaki farelerin kanser riski taşıyan genlerine rağmen kanser olmaları önlenebildi. Bu da beslenme şeklimiz sayesinde kanserden korunabileceğimizi ve kanseri yenebileceğimizi gösteriyor.

Araştırmacı Dr. Stockinger, farenin vücudunda tümör oluşmuşsa da doğru beslenmeyle kanserli hücre üretimini durdurabildiklerini aktardı.

Bağırsak kanseri belirtileri ise şöyle:

-Dışkıda kanlanma

-Tuvalet alışkanlığında değişiklikler

-Ağrı, şişkinlik ve huzursuzluk

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal