Kalp ve Damar Sağlığına İyi Gelen Besinler

Kalp ve damar hastalıkları son yıllarda oldukça sık görülen hastalıkların başında görülüyor. Sadece beslenme düzeninize dikkat ederek kalp ve damar hastalıklarının önüne geçebilirsiniz. İşte kalp ve damar sağlığına iyi gelen besinler…

30.04.2021-17:05 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-17:05) Kalp ve Damar Sağlığına İyi Gelen Besinler

Gerek yaşam koşullarımız, gün içerinde maruz kaldığımız stres ve en önemlisi beslenme alışkanlıklarımız kalp ve damar sağlımızı oldukça etkiliyor. Bizde kalp ve damar sağlığına iyi gelen besinler nelerdir? diye merak edenler için cevabı uzmanına sorduk.

Kalp ve Damar Cerrahı Op. Dr. Orçun Ünal, merak edilenleri cevapladı.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINA İYİ GELEN BESİNLER

1. Kuşkonmaz 

Vücuttaki zararlı yağ hücrelerinin uzaklaştırılmasına ve kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Bu nedenle kalbe de iyi gelir.

2. Yeşil çay 

Yüksek oranda antioksidan, A, E ve C vitaminleri içeriyor. Antioksidan özelliği sayesinde kalp hastalıklarının engellenmesinde etkili oluyor. Bu nedenle günde en az 1 fincan yeşil çay tüketebilirsiniz.

3. Çikolata 

Bitter çikolata kalp ve damar sağlığı için faydalıdır. Günde 2 ya da 3 parça bitter çikolata tüketmek, hem tansiyonu hem de kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

4. Yulaf ezmesi 

İçerdiğindeki lifler sayesinde kalp sağlığını korur. E ve B vitamini içeriği sayesinde buna bağlı olarak hastalıkları önler. Bu nedenlerle tüketimi arttırılmalıdır.

5. Balık 

Omega-3 yağ asidi somon ve ton balığında çokça bulunur ve kalp sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle haftada en az bir kere somon balığı veya ton balığı tüketilmesinde fayda vardır.

6. Ispanak 

Potasyum değeri yüksek olan bir besin olduğu için kalp dostudur. Ispanak, çok miktarda mineral ve vitamin içerir. Omega-3 yağ asitlerini de barındırır. Faydalı olması için taze, buharda pişirilmiş veya kısa süreli haşlanmış olarak tüketmenizde fayda var.

7. Ceviz

Cevizde bulunan yağ asitleri, kalp hastalıklarına karşı korur. Kalp ve tansiyon hastalarında kan basıncını düzenler. Kanın pıhtılaşması durumunda ceviz tüketilmesi çok faydalı olur.

Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan dolaşımını düzenler, damar sertleşmesini önler ve kalp hastalığı riskinin azalmasını sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal