Kalp ve Damar Hastalıklarından Korunma Yöntemi

Kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren kalp ve damar hastalıkları son yıllarda artmaya başladı. Peki, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için ne yapmak gerekir? Detaylar haberimizde…

01.09.2020-16:13 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-16:10) Kalp ve Damar Hastalıklarından Korunma Yöntemi

Kalp ve koroner damar rahatsızlığı olan kişilere yapılan bypass ameliyatları bu hastalığın neden olduğu sorunları büyük oranda ortadan kaldırıyor.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Özkan, bypass ameliyatından sonra düşük risk grubunda yer alan hastaların 4-5 gün içerisinde taburcu olabildiğini vurgulayarak ‘Ameliyattan sonra hastalara akciğer nefes egzersizleri önerilir. Bypass sonrası dikkat edilecek hususlardan biri de düzenli egzersiz yapılmasıdır. Özellikle yürüyüş bu hastalar için en uygunudur’ ifadelerini kullandı.

Koroner bypass ameliyatının en sık uygulanan yöntemlerin başında geldiğini belirten Özkan, ‘Koroner bypass ameliyatı, hastaların şikâyetlerini ortadan kaldırmak, yaşam kalitesini artırmak, ani ölüm riskini azaltmak için yapılan cerrahi bir tedavi yöntemidir. İşlem esnasında bacaktan ve göğüsten alınan damarlar, kalbin tıkalı damarlarının ilerisine dikilerek bağlanır’ dedi.

Ameliyattan sonra beslenme alışkanlıklarına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özkan, yağlı besinlerden, kolesterole neden olan hamur işlerinden uzak durulması gerektiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal