Nisan ayında "yanlışlıkla" öldürülen genç adam olayında sır perdesi aralanıyor: FETÖ'nün izi çıktı!

İstanbul Eminönü’nde haraç kesme olayı nedeniyle yaşanan silahlı saldırıda konuyla hiç ilgili bulunmayan bir genç kalbinden vurularak yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili soruşturmanın derinine inildiğinde ise söz konusu olayda FETÖ izinin olduğu anlaşıldı.

16.05.2022-11:48 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-11:48)

İstanbul'da aralarında husumet olduğu kişiye pusu kurup söz konusu şahsı öldürmek isteyen bir grup, 2 Nisan tarihinde olayla uzaktan yakından alakası olmayan bir vatandaşın yanlışlıkla canına kıydı. Cinayet soruşturması ayrıntılı şekilde incelenmeye başlandı. Hedef olan fakat vurulmaktan kıl payı kaçan mağdur iş adamı Mecnun Avuoğlu verdiği ifadede, FETÖ'den ihraç edilmiş Muzaffer İpek adında eskiden polis olan adamla husumet olduğunu belirtince bu sefer oklar İpek'e döndü. Adamı öldürmeye gelen tetikçilerin, 'Muzaffer İpek'in selamı var' şeklinde konuştuğu da öğrenilirken söz konusu olayla alakalı tetiği çeken Özhan G. ve Mehmet K. tutuklanarak cezaevine girerken firari 2 eski polis memurunun da aralarında yer aldığı 4 şüphelinin yakalanması adına emniyet güçleri uyarınca çalışma yürütülmeye başlandı.

Nisan ayında

İstanbul'da Eminönü Tahtakale'de 31 Mart tarihinde kurdukları pusuyla aralarında husumet olduğu iddia edilen kişileri öldürmeye teşebbüs eden bir grup olayla hiçbir alakası bulunmayan bir vatandaşı yanlışlıkla hayattan kopardı. 2 Nisan 2022 tarihinde meydana gelen olayda ortaya atılan iddialara göre, Tahtakale'de ticaret işiyle uğraşan Mecnun Avuoğlu ile iki eski polis arasında bir husumet bulunuyordu.

Önceden haraç kesme hususundan davalar açılmış ve süreç aynı şekilde ilerliyordu. Davayı geri çekme fikrine sıcak bakmayan Avuoğlu'nun ailesine ve kendisine çeşitli tarihlerde silahlı saldırılar gerçekleştirildi. En son olarak 2 Nisan tarihinde çalıştığı iş hanına gelmeye çalışan Avuoğlu, hayatında ilk defa gördüğü iki kişi tarafından silahlı saldırıya maruz kaldı.

Pusu kurup yanlış kişiyi öldürdüler

Mermilerin hedefinden kaçabilen Avuoğlu, hanın içine girdi. O esnada iş hanından ayrılan 25 yaşındaki M.A. mermilerin hedefindeki isim oldu. Silahtan çıkan mermilerin kalbine isabet etmesi sonucu hastaneye kaydırılan genç adam yaşamını yitirdi. Söz konusu saldırıyı yapan iki şüpheli olay yerinden ayrılıp izini kaybettirdi. Bu esnada yaşanan silahlı saldırı çevrede bulunan güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi. Söz konusu görüntülerde 2 şüpheli şahsın sokakta beklerken bir anda silahla ateş açtıkları fark ediliyor. Şüpheliler olay yerinden kaçarken bir el daha ateş ediyor ve bu mermiyle M.A. kalbinden vuruluyor.

FETÖ’den ihraç polis mallara el koydurdu

Mağdur durumda olan Mecnun Avuoğlu, emniyette verdiği ifadesinde, söz konusu olayın aslında 2016 yılının bile öncesine dayandığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

"Ben Çin'de yaşıyorum. Oradan Türkiye'ye mal gönderiyorum. Benim oradan gönderdiğim mallara daha önce FETÖ'den ihraç olan ve hakkında dava açılan Muzaffer İpek'in operasyonuyla el konuldu. Gümrükten geçiyor mal. Her şeyi ödenmiş. Resmi herşey. Faturası ödenmiş. Bu adamlar el koyuyordu. Malların geri iadesi için bizden rüşvet istiyordu. Kaçakçılık şubede çalışan Yüksel Hınıslı vardı. Muzaffer İpek ve Mehmet İpek'le hareket ediyor. O adam mala el koyuyor, ondan sonrada bizden para istiyordu. Biz de o parayı mecbur kabul ediyoruz. İşlerimiz aksamasın diye parayı veriyoruz."

Nisan ayında

60 bin nakit 100 bin lira senetle malları iade ettiler

Malları 100 bin lira senetle ve 60 bin lira elden vererek aldıklarını ifade eden Mecnun Avuoğlu, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Muzaffer İpek'in FETÖ'den ihraç edilmesiyle yargıya başvurarak mağdur edilmeleri nedeniyle şikayetçi olduklarını ve birçok dava açıldığını ifade etti. Muzaffer İpek'in ailesinin davalardan sonra kendilerine kötülük beslediğini belirten iş insanı 2016 senesinden sonra sürekli olarak tehdit ve saldırıya uğradıklarını açıkladı.

2 kişi tutuklandı

En son olarak da Tahtakale’de pusu kurularak Mecnun Avuoğlu’nu öldürmeye gelen kişiler 'Muzaffer İpek'in selamı var' ifadesiyle silahla vurdular fakat yanlış kişinin öldürüldüğü bilgisi aktarıldı. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı ve tetiği çektiği belirlenen Özhan G. ve Mehmet K. tutuklanmalarının ardından cezaevine girdiler. Öte yandan şu anda firari durumda bulunan 2 eski polis memurunun da aralarında yer aldığı 4 şüphelinin yakalanması adına polis ekipleri tarafından kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal