Nijerya'da Türk Gemisine Saldırı Anı

Nijerya açıklarında Türk gemisine korsanlar tarafından düzenlenen baskın sonucunda Azerbaycanlı bir denizci yaşamını yitirirken on beş mürettebat da kaçırılarak rehin alındı. Baskın anına dair görüntüler ortaya çıktı.

25.01.2021-10:58 - (Son Güncelleme: 25.01.2021-14:05)

Korsan baskınına ilişkin ortaya çıkan görüntülerde gemiye giren deniz haydutlarının mürettebatı şiddet uygulayarak bir alanda topladığı anlar yansıyor.

Nijerya açıklarında bulunan Gine Körfezinde hareket halindeki Mozart adlı Türk konteyner gemisi deniz haydutlarının saldırısına uğradı.

Deniz haydutlarının silahlarla baskın gerçekleştirdiği gemide bulunan, Azeri bir denizci yaşamını yitirdi. Deniz haydutları, 15 denizciyi gemiden kaçırdı.

O ANLAR KAMERADA

 

Türkiye, Nijerya'da silahlı korsanların Türk gemisine gerçekleştirdiği saldırıda kaçırdığı gemi personelinin bulunması adına başlattığı girişimlere devam ederken, gemiye düzenlenen baskın anına dair görüntüler de paylaşıldı. Azerbaycan kanalında aktarılan görüntülerde gemiye giriş yapan deniz haydutlarının personelleri şiddet göstererek bir alanda topladığı anlar yansıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile 2 kez telefonda konuştu ve kaçırılan mürettebatın kurtarılması için tüm yetkililere talimat verdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal