Korsan Saldırısına Uğrayan Türk Gemisi Gentil Limanı'na Demirledi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gine Körfezi'nde deniz haydutlarının saldırısına uğrayan gemi ile alakalı yaptığı açıklamasında, "Türk gemisi Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi. 15 denizcimizin Türkiye'ye dönmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir" dedi.

24.01.2021-13:46 - (Son Güncelleme: 24.01.2021-13:46)

Nijerya açıklarında bulunan Gine Körfezinde hareket halindeki Mozart isimli Türk konteyner gemisi geçen gün korsanların saldırısıyla karşı karşıya kaldı. 

Deniz Haydutlarının silahlarla baskın gerçekleştirdiği gemide bulunan, Azeri bir denizci yaşamını yitirirken, korsanların 15 gemi personelini rehin alarak gemiden uzaklaştığı ifade edildi.

Konuya ilişkin sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirledi. 15 denizcimizin Türkiye'ye dönmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı denizciye rahmet diliyorum." 

ADİLKARAİSMAİLOĞLU24012021

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal