Dışişleri Bakanı Saldırıya Uğrayan Türk Gemisine İlişkin Açıklamada Bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Nijerya'da korsan saldırısına maruz kalan Türk gemisine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu sürecin takipçisi olduğunu ifade ederken, kaptanla iletişim kurduğunu aktardı ve "Gemi Gabon karasularından limana yaklaşmak üzere" diye konuştu.

24.01.2021-12:14 - (Son Güncelleme: 24.01.2021-12:14)

Geçen gün, Nijerya açıklarında bulunan Gine Körfezinde hareket halindeki Mozart adlı Türk konteyner gemisi deniz haydutlarının saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Deniz haydutlarının silahlarla baskın gerçekleştirdiği gemide bulunan, Azeri bir denizci öldü.

Deniz haydutlarının 15 denizciyi rehin alıp gemiden ayrıldığı ifade edildi.

Meseleyle ilgili olarak Dışişleri Bakanı açıklama yaptı. Gemide yer alan mürettebatın sağlık durumunda bir sıkıntı olmadığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Süreci yakından takip ediyoruz" ifadeleri kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon'dan da teknik personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız.

Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz. Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Gemi yabancı bandıralı, işletmeci ve 19 gemici Türk vatandaşı.

Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Türkiye'nin Librevil büyükelçisi, "Nijerya'da saldırıya uğrayan gemimizin port gentil limanına demirlemesini bekliyoruz. Botlarla gemiye gideceğiz." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal