Türk Askeri İçin Yeni Kamuflaj Hazırlandı

Yeni tür eğitim giysisinde yüksek mukavemetli ip ile nanoteknolojik üretim sonucunda elde edilen kumaşlar kullanıldı. Su itici özelliği olan kamuflajda model ile desen tercihinde Türkiye'nin coğrafi yapısına yaraşır özellikler dikkate alındı.

24.01.2021-12:04 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-18:24)

Mehmetçik için, yüksek dayanıklığa sahip iplikten nanoteknolojik üretim ile elde edilen kumaşların değerlendirildiği su itici özelliği olan sahip yeni "kamuflaj" oluşturuldu.

Milli Savunma Bakanı (MSB) Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesini ziyareti esnasında, yanındaki Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın giydikleri yeni tür üniforma dikkatlerden kaçmadı.

Öğrenilen bilgiye göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığında çalışan için yeni eğitim giysileri hazırlandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığının eğitim kıyafeti geliştirme, iyileştirme faaliyetleri çerçevesinde tasarımı 2019 yılında yapılan, tedarik işlemleri de MSB tarafından geçen yıl yapılan yeni tür ile desen eğitim elbisesi, yeni tip botlar ile rüzgar ceketi öncelikle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar aracılığıyla Arifiye ziyaretinde tercih edildi.

Bütün çalışanların pazartesi günü itibariyle yeni giysileri giymeye başlayacağı belirtildi.

 

Eğitim kıyafetleri ile botların tasarımında, Kara Kuvvetleri Komutanlığında vazifeli subay, astsubay, yedek subay, yedek astsubay ile yükümlü çalışan ile MSB bünyesinde bulunan Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin genelde ergonomik giysiler kullanması hedeflendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal