Kabine Toplanıyor! Gündem: Koronavirüs, Dış İlişkiler ve Yüz Yüze Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün bir araya geliyor. Toplantının öncelikli konu başlıkları; Doğu Akdeniz'de ve Azerbaycan-Ermenistan cephe kolundaki gelişmeler ve ko-vid19 ile mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitim ile alakalı alınan öneri kararını da kabineye anlatacak.

05.10.2020-09:12 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-09:32) Kabine Toplanıyor! Gündem: Koronavirüs, Dış İlişkiler ve Yüz Yüze Eğitim

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, oldukça yoğun bir gündemle bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek toplantıda ana gündem Doğu Akdeniz'deki son durum olacak. Yunanistan ile gerçekleştirilecek istikşafi müzakereler de toplantıda masaya yatırılacak. Kabine toplantısında Azerbaycan-Ermenistan cephesinde olanlar da değerlendirilecek. Türkiye, çatışmaların en başından bu yana Azerbaycan'ın yanında durduğunun altını çiziyor.

SÜLEYMAN SOYLU, KORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE ALINAN ÖNLEMLERİ ANLATACAK

Kabine toplantısında aynı zamanda terörle mücadele ve ekonomideki son durum değerlendirilecek. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Yıldırım Operasyonları' ile ilgili sunum yaparak bilgi aktaracak. Süleyman Soylu, salgınla mücadelede alınan önlemleri de aktaracak. Aynı zamanda Kobani eylemleri soruşturması kapsamında kabinenin gündeminde olması öngörülüyor.

BAKAN KOCA BİLİM KURULUNUN TAVSİYE KARARINI AKTARACAK

Kabinenin gündeminde koronavirüs salgınıyla mücadele de yer alıyor. Bakanı Fahrettin Koca, bu meselede kabine mensuplarını bilgilendirecek, yerli aşı faaliyetlerindeki son durumu aktaracak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun yüz yüze eğitimle alakalı öneri kararını da değerlendirilecek.

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın sonrasındaki açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

'Şu ana kadar hazırlık ve 1'inci sınıflarla ilgili yüz yüze olan eğitimde ciddi herhangi bir sorun yaşamadık. Pazartesi günü kabine toplantısında da Bilim Kurulunun önerisi gündeme alınmış olunur. Bilim Kurulunun daha önce de düşündüğü hazırlık, 1 ve 2'nci sınıflar şeklindeydi. Muhtemelen 2'nci sınıflar 8 ve 12'ler için bununla ilgili Bilim Kurulunun önerisi var, bunu netleştirip sunmuş olacağız. Gelecek hafta daha net bir karar alma sürecine gelinirse zaten açıklanmış olur.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal