Nihat Kahveci'den Norveç Maçının Ardından Milli Futbolculara Çok Sert Eleştiriler!

Eski Milli futbolcu şimdilerin spor yorumcusu olan Nihat Kahveci, A Milli Takım'ın Norveç karşısında aldığı 1-1'lik beraberliğin ardından futbolculara isyan etti!

09.10.2021-13:36 - (Son Güncelleme: 09.10.2021-13:36)

FIFA 2022 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde G grubu karşılaşmasında İstanbul'da Norveç ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımımız oynadığı kritik karşılaşmada sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılan oldukça önemli bir fırsatı tepmiş oldu.

NİHAT KAHVECİ'DEN NORVEÇ MAÇI SONRASI SERT AÇIKLAMALAR

Eski Milli futbolcumuz şimdilerde ise spor yorumculuğu yapan Nihat Kahveci, Milli Takım'ın Norveç ile oynadığı karşılaşmanın ardından sahada sergilenen oyun ve bireysel performanslar ile ilgili yapmış olduğu yorumlarda adeta ateş püskürdü.

Nihat Kahveci, Norveç beraberliğinin ardından yapmış olduğu açıklamalarda ;

YUSUF'UN HER ŞUTU TRİBÜNLERE GİTTİ

Sahanın içinden gelen biri olarak şunu söyleyebilirim, bu maçı alacak olan oyunculardı. Zaten çok şeyi de oyunculara sormuş oluştururken. İkinci yarıda hamleler yapılacağını herkes bekliyor ama yapılan hamlelerden katkıyı ben görmedim. Yusuf PSG'ye karşı şampiyonluk mücadelesi veren bir takımın yıldızıydı. Yusuf her attığı şutu tribünlere vurdu, bu kadar kötü şut atmasını beklemezdim.

BURAK YILMAZ VE HAKAN ÇALHANOĞLU'NUN PERFORMANSI

Hakan Çalhanoğlu Inter'in 10 numarası, orada da iyi oynuyor ama burada o oyunu yansıtamadı ama 90 dakika sahada kaldı. Burak Yılmaz'a saygı duyuyorum Avrupa'da inanılmaz işler yapıyor ama burada yok. Cebelitarık maçında da oynamadı. Hepsinde oynadı, çok silik bir Burak performansı gördüm. O iyi oynadığında takımımızın da kazanma olasılığı artıyor.

NORVEÇ SON DAKİKALARDA GALİBİYETİ KAÇIRDI

İkinci yarıda şunu nasıl kaçırdık diyebileceğimiz bir pozisyonumuz yok. Norveç son dakikada gol kaçırıyor, arka direkte galibiyeti kaçırdı. Sahada bir takım gördük onlarda. Avrupa Şampiyonası'ndan bugüne kadar sahanın içinde takım olmayı gösteremiyoruz beni o üzüyor.

RAKİP UZUN OLMASINA RAĞMEN SÜREKLİ ORTA YAPIYORUZ

Kazanmak istediğin maçta ileride de biraz baskı yaparsın, o risk alınır. Norveç gibi takıma karşı 19 tane orta yapıyoruz 1 tane isabet yok. Kenara inip orta yaparsın ama nasıl yaparsın, fizikli takıma karşı yerden veya bel hizası yaparsın, rakip uzun zaten kafayla direkt alıyorlar yani topu.

BU MAĞLUBİYET STEFAN HOCAYA YAZILMAZ

Hoca böyle oynar mısınız, oynamaz mısınız diye sordu, onlar da oynarız dediler. Oyuncu sorumluluğu almış oldu işte. İstediği mevkide oynayan Hakan sormuş oynadı mı, oynadı. Oyunculara sormuş taktik olarak ne oynayalım diye, kabul görmüş. Stefan hocaya yazmaz bu maç, oyuncuya sormuş daha ne yapsın?

STEFAN KUNTZ TÜM SORUMLULUĞU OYUNCULARA VERMİŞ

Siz zaten beraber oynayan oyuncularsınız. Bugüne kadar kötü oynadınız, daha iyi nasıl oynarsınız diye sormuş. Maçtan sonra konuşanlar kim Taylan, Berkan daha yarım saat top oynadılar. Bu maçı genel olarak anlattığımda Kuntz'un bütün sorumluluğu oyunculara verdiği belli derim.

NORVEÇ KARŞISINDA ÇOK FORMSUZ OYUNCULARIMIZ VARDI

Bu maç için geçerliydi bu. 15 gün daha izlemiş bu takımı, Fransa'da Galatasaray maçında gördük. Tüm takımların hocalarıyla da konuşuldu, istişareler yapıldı. Bu 4 gün böyle geçti. Bu maç oyuncuların elindeydi, yeni gelen kim 1 Berat, 2 Berkan. Bu kadar. Bunlara ne diyebilirim, diğerleri ne oynarlarsa kazanacaklarını, ne oynarlarsa kaybedeceklerini biliyor. Yine maalesef çok formsuz oyuncu vardı bugün.

CENGİZ ÜNDER VE MERİH DEMİRAL KENDİ TAKIMLARINDA UÇUYOR

Ben bugün 95 dakika mücadele eden bir Türk Milli Takımı görmedim. Öyle bir şey olsaydı Norveç bize baskı yapmazdı. Özgüven kaybını ben düzeltmeyeceğim. Bunu bir mentor da düzeltmeyecek. Oyuncu kendisi biraz düzeltecek kendisini. Hakan, Inter'de uçuyor. Burada mı özgüven kaybı var? Cengiz, Marsilya'da uçuyor. Burada mı özgüven kaybı var? Merih, Atalanta'da uçuyor. Burada mı özgüven kaybı var?

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal