Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'dan Norveç Beraberliğinin Ardından Açıklamalar

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, FIFA 2022 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarında İstanbul'da 1-1 berabere kaldığımız Norveç karşılaşmasının ardından basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

09.10.2021-10:28 - (Son Güncelleme: 09.10.2021-10:28)

FIFA 2022 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarında G grubunda oynanan kritik karşılaşmada A Milli Futbol Takımımız, İstanbul'da oynanan müsabakada Norveç ile karşı karşıya geldi.

ÖNE GEÇTİĞİMİZ MAÇIN SONUNU GETİREMEDİK

Norveç ile oynadığı karşılaşmaya iyi bir başlangıç yapan A Milli Futbol Takımmız ilk yarının ilk dakikalarında Kerem Aktürkoğlu ile bulduğu golün ardından 1-0 öne geçmişti. İlk yarının son anlarına doğru konuk ekip Norveç'in bulduğu golün ardından devre arasına 1-1'lik skorla girilmişti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında başka gol sesi çıkmazken A Milli Futbol Takımımız oynadığı kritik karşılaşmada sahadan 1-1'lik beraberlik ile ayrılarak grubunda büyük bir avantaj sağlayabileceği karşılaşmada 1 puan ile yetindi.

STEFAN KUNTZ'DAN MAÇ SONU AÇIKLAMALAR

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, 2022 Dünya Kupası Grup Eleme karşılaşmalarında Norveç ile 1-1 berabere kaldığımız müsabakanın ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

TAKIM İÇERİSİNDE HALA GÜVENSİZLİK VAR

Hayal kırıklığımız biraz kısıtlı. Elbette bir zaferle ayrılmak isterdik ki umut filizimiz daha hızlı büyüyebilsin. Bu filizimiz hala küçük halde. Maç öncesi oyuncularıma, gerek bedenen gerek ruhen her şeyi ortaya koyarlarsa beni memnun edeceklerini söyledim, gördüğüm kadarıyla bunu yaptılar. Hızlı bir başlangıç yaptık, planladığımızı hızlı gerçekleştirdik, golü bulduk. Bunun ardından oyun üzerindeki kontrolü kaybettik çünkü Norveç çok iyi alan paylaştı. Bize zorluk oluşturdular. Devre arasında takımda bazı ufak değişiklikler yaptık, ikinci yarının başında oyunu yine kontrole aldık, 70. dakikaya kadar kontrol altında tuttuk. Birkaç gol fırsatı da yakaladık. Tabii ki takım içerisinde hala güvensizlik var. Bedenen maç içerisinde gücümüz de tükenmeye başladığında Norveç maalesef birkaç şans buldu. Genel itibarıyla adil bir beraberlik sonucuyla yetinmek durumundayız.

DURAN TOPLARI ÇOK ÇALIŞMIŞTIK AMA GOL YEDİK

Duran topları ve taç atışlarını çalışmıştık. İlk 3-4 korneri iyi savunduk. Gole sebep olan köşe vuruşunda yeterince hızlı dışarıya kayıp orta yapılmasını engelleyemedik. Bu noktada biraz daha çalışmalıyız. Genel itibarıyla defansımızı beğendim. Ekibimizin öz güveni en yüksek durumda değil ama genel olarak çıkardıkları işlerden memnunum. Antrenmanlarda geliştireceğimiz yönler var.

BULUNDUĞUM 3 GÜNDE ELİMDEN GELENİ YAPTIM

Ben burada bulunduğum üç günde elimden geleni yaptım. Önemli olan önümüzdeki üç maçta 9 puan toplamak. Çünkü eleme turlarından çıkabilmek için kapı bir kez daha aralanacak olursa, o kapıdan geçmeye hazır olmalıyız.

YAPMIŞ OLDUĞUM KADRO SEÇİMİNDEN MEMNUNUM

Tamamen dolu bir stat gibi oyuncuları desteklediler. Burada yapmak istediğimiz şey genç ve tecrübeli oyuncular arasında denge tutturmak. İşimiz kolay olmadı. Fenerbahçe’nin kalecisini aldım deseydim herkes memnun olurdu ama kalecimizin başarılı olduğunu söylemem gerek. Berat ve Berkan da aynı şekilde ilk milli maçlarını iyi oynadılar. Caner’i de yeniden oynattık. Genç ve deneyimlileri oynatmam gerekiyor ki önümüzdeki üç maç için dengeyi nasıl tutturacağımı bileyim.

BİZ KENDİ OYUN STİLİMİZİ BULACAĞIZ

Üç maçın ardından konuşalım, 4 gündür takımla çalıştım, o yüzen çok bir şey söyleyemiyorum. Çok sayıda maç izlemeye devam edeceğim, Türkiye için yeni oyuncular arayacağım. Bir teknik direktör olarak en büyük eksikliğini hissettiğim şey milli takımla çok az çalışmak. Dış kanatlardan bindirme ile oynadık, çapraz uzun toplar attık, onlar da iyiydi. Orta sahada paslaşma konusunda çok net paslar atamadık. Bunlar çeşitli mevkilerle alakalı. Bu pasları doğru atma konusunda öz güvenin de payı var. Biraz daha vakit vermemiz gerekecek. Takımıma şunu göstermek istiyorum, biz kendi Türk stilimizi bulacağız bu da başarıya giden yoldaki en önemli kozumuz olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal