NFT nedir, nasıl yapılır, NFT'lerin Instagram'a gelmesi ne işe yarayacak? Instagram'a NFT'lerin geleceği resmi olarak açıklandı!

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bugün yaptığı açıklamada Instagram'a NFT'lerin geleceğini resmen duyurdu. Bu durumlarda akıllara 'NFT nedir, nasıl yapılır, NFT'lerin Instagram'a gelmesi ne işe yarayacak? 'soruları akıllara gelmekte. Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizler için derledik.

16.03.2022-17:22 - (Son Güncelleme: 16.03.2022-17:29) NFT nedir, nasıl yapılır, NFT'lerin Instagram'a gelmesi ne işe yarayacak? Instagram'a NFT'lerin geleceği resmi olarak açıklandı!

Yakın bir zamanda Facebook şirketi adını Meta olarak revize etmişti. Bunun sebebi ise Mark Zuckerberg'in geleceğin metaverse evreninde olacağını bilmesi diye düşünülüyor. Metaverse geleceğine hazırlık yapmaya devam eden Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana kısmı olan Meta, uzun zamandır Instagram’a NFT’lerin geleceği iddialarıyla gündemi meşgul ediyordu. Bu iddialar, son olarak geçtiğimiz haftalarda bizzat Instagram CEO’su Adam Mosseri tarafından onaylanmıştı. Lakin bugün, en üst düzey isimden bu konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bugün sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında, NFT’lerin çok yakında Instagram’a geleceğini duyurdu. Zurckerberg, NFT’lerin Instagram içinde nasıl kullanılacağını detaylandırmasa da kullanıcıların mevcut NFT’lerini sergileyebileceklerini ve yeni NFT’ler oluşturabileceklerini dile getirdi. 


NFT'lerin Instagram'a gelmesi ne işe yarayacak?

Günümüzde akım haline gelen NFT’ler, dijital ortamlarda birçok sitede özgün olarak oluşturulan sanat eserlerini satışa sunulmasıyla insanların ilgisini çekmekte. Öyle ki birçok ünlü oyuncu bile bu pazara giriş yaptı.  NFT’lerin Instagram’da üstleneceği rol henüz bilinmiyor. Fakat, Meta’nın gelecek metaverse vizyonu düşünüldüğünde, bazı bilgiler elimize geçmiş oluyor.

Instagram’a gelen NFT’ler, Mark Zuckerberg’ün de paylaştığı gibi profillerde sergilenebilecek. Fakat bu NFT’ler, gelecekte, Marck Zuckerberg tarafından yayınlanan Meta’nın metaverse sunumunda gösterilen dünyada da kendisine yer bulacak. Bu bağlamda Instagram’a gelen NFT özelliğiyle birlikte kullanıcılar, sadece NFT’lerini sergilemek ve oluşturmakla yetinmeyecek, bunları satışa çıkarabilecek veya satın da alabilecekler.


NFT nedir? 

NFT kavramının açılımı 'Değiştirilemez Token' olarak biliniyor. Genele bakarsak eğer bir tip kripto para niteliğinde olarak da isimlendirmenin olabileceği NFT, diğer kripto para türlerinden farkı ise alışagelmiş para birimleri dışında değerli bir varlığı temsil edebiliyor. Örnek olarak ise, dijital ortamda varlık gösterebilen ve bir kişinin mülkiyetine ait olabilen metalar, NFT sınıfına girebiliyor. NFT’ler bu anlamda bir kripto paradan çok bir meta veya ürün olarak değer görmekte.  Kripto paralar ile benzerliklerinin temel sebeplerinden biri de, NFT’lerin de Bitcoin ya da Ethereum gibi gibi blok zincir tabanlı bir yapıya bağlı olmasından kaynaklanıyor. NFT’ler ağırlıklı olarak koleksiyon değeri gören ürünlerden oluyor. Örneğin eskiden çok önemli bir figürü, dijital ortamda NFT olarak oluşturup karşılığını alabiliyorsunuz. NFT’nin kripto paralardan bir diğer farkı da her bir NFT’nin özgün olup farklı şekilde tasarlanabilmesidir.


NFT nasıl yapılır?

NFT yapabilmek için kripto piyasasına ait bazı kaynaklara üye olmanız lazım. İster GIF ister daha yaratıcı bir sanat eseri yaratın, sürecin en başında NFT’lerinizi tüm dünyaya sunmak  istediğiniz blok zincirine karar vermeniz lazım.

Her blok zincirinin Coin birimi, cüzdan hizmetleri ve pazar yerleri farklıdır. Bu nedenle en başta kullanım ağı geniş, güvenli ve destekleyici blok zincirlerini seçmeniz önemlidir. Bunlara sahip olduktan sonra cüzdanınızı bağlamanıza ve NFT’ye dönüştürmek istediğiniz resmi veya dosyayı yüklemenize internette kolaylıkla bulabilceğiniz programlar ile NFT merkezli bir platforma üye olmanız gerekmekte. Sonrasında NFT’ye dönüştürmek istediğiniz eserleri platformlara rahatlıkla  yükleyebilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal