New York 5 büyüklüğündeki depremle sarsıldı: Yaşanan deprem şehir tarihine geçti

ABD'nin New York şehrinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Yaşanan deprem, şehrin son 30 yılda en büyük depremi olarak tarihe geçti. İşte detaylar...

05.04.2024-19:18 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-19:18)

ABD’nin en büyük ve 8 milyonu geçen nüfusuyla en kalabalık şehri New York'ta sarsıcı bir deprem oldu.

Depremin şiddeti 4.8

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'nun açıklamasına göre; New York bölgesinde yerel saatle 10.30 civarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün New Jersey'de bulunan Whitehouse Station olduğu açıklanırken yaşanan deprem New York City, New Jersey, kuzey Pennsylvania ve batı Connecticut gibi bölgelerde hissedildiği belirtildi. 

Büyük bir olay yaratmasa da uçuşlar iptal edildi

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) deprem sebebiyle bölgedeki havalimanlarında uçuşlarda yaklaşık 40 dakikalık rötarlar beklendiğini belirtti. New York İtfaiye Departmanı yaptığı açıklamada, "Çağrılara yanıt veriyoruz ve yapısal istikrarı değerlendiriyoruz. Şu anda büyük bir olay yok" denildi.

Deprem tarihe geçti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin New York'taki merkezindeki Gazze toplantısı, sarsıntı nedeniyle geçici olarak durdurulurken öte yandan yaşanan deprem, New York bölgesinde 40 yılın en büyük depremi olarak kayda geçti. 1983'teki deprem, New York'un kuzeyindeki Newcomb kasabası yakınlarında yaşayanları 5,1 büyüklüğünde sarsmıştı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal