Ortadoğu'da gerilim tırmanıyor: İran'ın İsrail'e karşı saldırı hazırlığı!

İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluk binasını vurmasının ardından bölgede savaş kıvılcımları yeniden alevlendi. CIA'nin İsrail'e ilettiği "Tahran, 48 saat içinde vuracak" notu, bölgedeki gerilimi doruğa çıkardı.

05.04.2024-11:28 - (Son Güncelleme: 05.04.2024-12:42) Ortadoğu'da gerilim tırmanıyor: İran'ın İsrail'e karşı saldırı hazırlığı!

İran lideri Hamaney'in "İsrail tokat yiyecek" açıklamasının ardından Lübnan'daki Hizbullah da İsrail'i tehdit etti. Bu gergin ortamda, İsrail ordusu askerlerin ev izinlerini iptal ederek hava savunmasını güçlendirme kararı aldı. Ayrıca, sığınakların hazırlanması ve yedek askerlerin göreve çağrılması gibi adımlar atıldı.

Gerilimin tırmanmasıyla birlikte Tel Aviv'deki yetkililer, saldırı ihtimaline karşı sığınakları açma planları yapıyor. İsrail'in eski Askeri İstihbarat Dairesi Başkanı Amos Yadlin, "İran'ın doğrudan İsrail'e füze atması şaşırtıcı olmaz" şeklinde açıklamalarda bulundu.


48 saat içinde saldırı olabilir

Öte yandan, ABD merkezli VOX News, CIA'in İsrail'e 48 saat içinde İran'ın saldıracağına dair istihbarat aldığını duyurdu. Bu bilgi, Lübnan basınında da geniş yer buldu. İran'ın insansız hava araçları ve füzelerle gerçekleştireceği iddia edilen saldırıya karşı İsrail sıkı önlemler alıyor.

İsrail ordusu, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından hava savunmasını güçlendirmek için yedek askerleri göreve çağırdığını açıklamıştı. Bu adım, İsrail'in güvenliğini sağlama amacı taşıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal