Nefis mi Nefis Bahçıvan Kebabı Tarifi

Bahçıvan kebabı tarifi nasıl yapılır? Bu enfes kebabın malzemeleri neler? Hem kolay hem de lezzetli olan bu tarif akşam yemeklerine tat ve renk katmak isteyenler için nefis bir öneri olacak!

21.10.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-09:51)

Sebzelerle arası iyi olanlar için enfes bir tarfimiz var. Sadece birkaç malzeme ile hazırlanan bahçıvan kebabı için kolları sıvayın.

BAHÇIVAN KEBABI

MALZEMELER: 

25 gram tereyağı, 500 gram dana kuşbaşı eti,3 adet domates,3 adet patates
1 adet havuç,1 adet kuru soğan,1 adet çarliston biber,1 su bardağı su,1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI: 

Bir tencerenin içinde tereyağını eritin ve yanmasına mmüsade etmeden kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Etler suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar ağzı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Etler pişerken; havuç, domates ve patatesleri güzelce yıkayıp, kabuklarını soyun.
Havuçları daire biiminde, domates ve patatesleri ise küp küp doğrayıp, bir kenara koyun. Soğanı yarım ay şeklinde, biberleri ise küp küp doğrayın.
Suyunu çeken etlere, doğranan soğan ve biberi birliitke ilave edip, 2-3 dakika kavurun.Sonra diğer sebzeleri de tencereye katın. Suyunu ve baharatlarını daekleyip, tencerenin kapağını iyice kapatıp, pişmeye bırakın. Etler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişince sıcak sıcak servis edip ikram edebilirsiniz

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal