NATO Liderleri Belarus'a Karşı Ek Tedbirleri Değerlendirecek

NATO yetkilisi, bu ay gerçekleştirecek Liderler Zirvesi'nde, mayısta yolcu uçağını zorla indiren Belarus'a karşı ek tedbirleri görüşeceklerini bildirdi.

02.06.2021-18:48 - (Son Güncelleme: 02.06.2021-18:48) NATO Liderleri Belarus'a Karşı Ek Tedbirleri Değerlendirecek

NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İngilte'nin Başkenti Londra ziyareti esnasında İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Belarus idaresine karşı verilen yaptırım kararlarının yürütülmesi gerektiğini ve NATO ülkelerinin daha çok yaptırım getirip getirmeyeceğini değerlendirdiğini ifade eden NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ryanair uçağına zorla iniş yaptırılmasının da NATO Liderler Zirvesi'nde değerlendirileceğini dile getirdi.

TEDBİRLER RUSYA'YI KAPSAYABİLİR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Belarus ile "yakın ilişkisi" olduğunu da belirterek olası ilave önlemlerin Rusya'yı da kapsayabileceğine dikkat çekti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Mart 2018 tarihinde İngiltere'nin Salisbury şehrindeki kimyasal saldırının akabinde NATO ülkelerinden İngiltere'ye destek sağlandığını anımsattı.

"SAVUNMAK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZDAN EMİN OLMAK İSTİYORUZ"

O süreçte Rus diplomatların hudut dışı edildiğini ifade eden Boris Johnson, "Siber tehditler ve bazı üyelerimizin hala hissettiği her tür korkutmaya karşı kendimizi korumak ve savunmak için birlikte çalıştığımızdan emin olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO üyesi ülkelerin zorla indirilen uçakta yakalanan gazeteci Roman Protaseviç ile kız arkadaşının özgür bırakılması adına Belarus'a baskı yapmak için beraber hareket edeceklerini de dile getirdi.

NATO Liderler Zirvesi, 14 Haziran tarihinde Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Karargahı'nda gerçekleştirilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal