Narcos’a konu olan operasyonda şok edici son! Meksikalı uyusturucu baronu bir köpek sayesinde bulundu

Ünlü Narcos dizisine dahil konu olan operasyonda şok edici bir son yaşandı. Meksikalı uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero bir köpek sayesinde bulundu.

16.07.2022-17:09 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-17:09)

ABD’nin en çok arananlar listesinde yer alan Meksikalı uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero, Meksika’nın batısında yer alan Sinaloa eyaletindeki çalılıklarda tespit edildi. Fakat olayın asıl şok edici kısmı ise Quintero’nun bir köpek tarafından bulunması oldu. 

Narcos’a konu olan operasyonda şok edici son

Ünlü Narcos dizisine dahil konu olan operasyonda şok edici bir son yaşandı. Meksikalı uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero bir köpek sayesinde bulundu. Amerikan Adalet Bakanı Merrick Garlan söz konusu operasyon hakkında ‘’Amerikan güvenlik güçlerini kaçıran, işkenceden geçiren ve katleden kimsenin saklanacak bir yeri yok. Rafael Caro Quintero'nun yakalanması nedeniyle Meksika makamlarına minnettarız" sözlerine yer verdi. 

Meksikalı uyuşturucu baronu

Rafael Caro Quintero kimdir?

Rafael Caro Quintero, Guadalajara kartelinin üç kurucusundan biriydi. Quintero, Amerikan Uyuşturucuyla Mücadele kurumu (DEA) ajanı Enrique Camarena'nın öldürülmesi nedeniyle 28 yıl hapis yattı. ABD-Meksika ilişkilerinde gerilime yol açan cinayet, daha sonra Netflix'in Narcos: Mexico dizisinde anlatılmıştı.

Guadalajara Karteli’nin kurucu üyelerinden birisi olan Quintero daha önce DEA ajanı Enrique Camarena cinayeti ile suçlanarak 1985 yılında Kosta Rika’da tutuklanmış ve 28 yıl hapis yattıktan sonra 9 Ağustos 2013 tarihinde serbest bırakılmıştı. Fakat Quintero yine aynı cinayetten dolayı  16 Ocak 2015’te bir federal mahkeme tarafından suçlu bulunarak hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı.

Quintero’nun yakalanması için bir uyuşturucu kaçakçısına tarihte verilen en yüksek rakam konulmuştu. Meksikalı uyuşturucu baronu tam 20 milyon dolar ödülle aranıyordu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal