Naci Görür’de Hakkari için deprem uyarısı: 'Yıkıcı bir afet bekliyoruz'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde üst üste iki gün meydana gelen 3.3 ve 4.3 şiddetindeki depremlerle beraber deprem sayısının bir ayda 6’ya çıktığını belirtirken bölgede yıkıcı bir afet beklediklerini söyledi.

04.02.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 04.02.2024-11:14)

Hakkari’de yaşanan korkutucu depremler sonrasında uzmanların konu hakkındaki görüşleri gündemde yer alıyor. 2-3 Şubat günlerinde yaşanan 3,3 ve 4,3 şiddetindeki depremleri hisseden vatandaşlar panik içerisinde sokağa çıktı.

Hakkari'de yaşanan deprem korkusu, dün sabah saat 06.09'da tekrar etti. Yüksekova merkezli ve 4.3 büyüklüğündeki depremle birlikte, son bir ay içinde Hakkari'de 3.3 ila 4.5 arasında değişen şiddetlerde toplam 6 deprem kaydedilmiş oldu.

Kuşağa stres yüklendi

Depremlerin ardından dikkatler uzman isimlere çevrildi. Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bölgedeki risklere dikkat çekti. Görür, şu sözlerle uyarıda bulundu: 

Nac

"Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı'nın üstünde meydana geldi. Daha önce belirttiğim gibi, bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yüklendi. Bu husus göz ardı edilmemelidir."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal