Muş'ta kabus dolu anlar! Heimlich Manevrası bu kez Muş'ta hayat kurtardı!

Muş Vali Adil Yazar İlkokulu'nda kabus gibi dakikalar yaşandı. 4. sınıf öğrencisi Yusuf Berat, Şekerini yemek üzere ağızına attığı sırada nefes borusuna takılan şeker Berat'ın nefes almasına engel oldu. Heimlich manevrası ile nefes borusuna takılan şeker çıkarıldı.

27.05.2022-12:24 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-12:24)

Muş Vali Adil Yazar İlkokulu'nda kabus gibi dakikalar yaşandı. Beslenme sırasında 4. sınıf öğrencisi Yusuf Berat, şekerini yemek istedi. Şekerini yemek üzere ağızına attığı sırada nefes borusuna takılan şeker Berat'ın nefes almasına engel oldu. Nefes almakta güçlük çeken 4. sınıf öğrencisi Berat yere yığıldı. Kabus gibi dakikaların başladığı o anlarda arkadaşı yaşanan olayı öğretmenine bildirdi. Öğretmeni merdivenleri koşarak çıktı ve hızla Beratın yanına gelerek heimlich manevrasını gerçekleştirdi. Heimlich manevrası ile nefes borusuna takılan şeker çıkarıldı. O anlar anbean okulun güvenlik kameralarına yansıdı. 

İlk yardım eğitiminin önemi

Yaşanan kabus gibi olayı anlatan Gökhan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı'nda aldığı ilk yardım eğitiminin önemini vurgulayan Yılmaz, “Öğrencinin ağzını kontrol ettikten sonra heimlich manevrasıyla çocuğumuzun nefes borusuna kaçan şekeri çıkarttım. Mutluyum. Çok şükür çocuğun sağlık durumu iyi. Ailesine de haber verdik. Evde çocuklarımıza nasıl bakıyorsak, görev yaptığımız okulda da o hassasiyetle çocuklarımıza bakıyoruz. Bu gibi ilk yardım müdahalelerini bilmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İlk yardım eğitiminin önemi

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal