Oğuz Gündoğdu kimdir, neden öldü? Ünlü deprem uzmanından acı haber

Sürekli yaptığı deprem uyarılarıyla vatandaşları bilgilendiren deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu'nun hayatını kaybettiği bildirildi. Gündoğdu'nun ölünden sonra ise çok sayıda kişi Oğuz Gündoğdu kimdir araması yaparken ünlü deprem uzmanının neden öldüğün de araştırmaya başladı.

27.05.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-12:02) Oğuz Gündoğdu kimdir, neden öldü? Ünlü deprem uzmanından acı haber

İstanbul Üniversitesi'de Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyelerinden biri olan Dr. Oğuz Gündoğdu'nun hayatını kaybettiği bildirildi. Daha önce alp ameliyatı geçirdiği bilinen Oğuz Gündoğdu'nun bir süre önce rutin kontrollerini yaptırdığı sırada yeniden damar tıkanıklığının tespit edildiği öğrenildi.

Oğuz Gündoğdu kimdir, neden öldü?

Oğuz Gündoğdu kimdir, neden öldü

1947 yılında Balıkesir Bandırma'da doğan depren uzmanı Oğuz Gündoğdu, dün Beylikdüzü'nde bulunan özel bir hastanede tıkalı olan damarlarında dolayı ameliyata alındı. Stent işlemi gerçekleştirilen Dr. Gündoğdu, daha sonra yoğun bakım ünitesine alınarak tedavisine burada devam edilmek istendi.

Evli ve 1 çocuk babası olan Dr. Oğuz Gündoğdu, bu sabaha karşı bir anda fenalaştı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden deprem uzmanın ölüm haberi kamuoyu ile payaşıldı.

Sürekli gündemde yer alan ve olası bir Marmara depremi ile ilgili yorumlar yapan Oğuz Gündoğdu, depremin olması durumunda en çok etkilenecek yerin Kadıköy ve çevresi olacağını söylüyor ve bu konularda da sürekli uyarılar yapıyordu. Dr Gündoğdu, bu uyarılarının arasında Yeşilköy tarafından orta Marmara'nın çukuruna kadar uzanmış olan bir fayın 200 yıldan fazla bir süredir kırılmadığını ve bölgede kırılmadan bekleyen tek fayın da bu fay olduğunu belirtmişti.

Oğuz Gündoğdu kimdir, neden öldü

1999 yılında meydana gele Gölcük depreminden sonra aktif olarak sahalarda yer almış ve Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğreti üyeliği görevinden emekli olduktan sonra Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığını yürüten Dr. Gündoğdu, birçok sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği toplantılara katılarak olası İstanbul depremiyle ilgili bilgilendirmeler yapıyordu.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal