Murat Kurum’dan 2023 Seçimleri Hakkında Önemli Açıklama: Cumhurbaşkanımızı Yeniden Seçmek Boynumuzun Borcu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’da düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Kamp’ında 2023 seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

09.01.2022-17:35 - (Son Güncelleme: 09.01.2022-18:12)

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Kamp’ına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2023 seçimleri hakkında değerlendirmeler yaparak, vatandaşların birçok şeyi görüp not ettiğini, zamanı gelince ise sosyal medya üzerinden yapılan bu mağduriyet edebiyatına gerekli cevabı vereceğini belirterek, “Aziz milletimiz her şeyi görmekte, bilmekte, not etmektedir. Vakti geldiğinde bu iş bilmezlere, algıyla süreç yöneten sosyal medya kurnazlarına, mağduriyet edebiyatıyla işleri yoluna koymaya çalışanlara gereken cevabı verecektir.” diyen Bakan Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul’umuzda emanet ehil ellere, liyakatli ellere yeniden geçecektir. Sizin ruhunuz; Türkiye için dönüm noktası olan 2023 ve 2024 seçimlerinde AK Partimizi, Cumhur İttifakı’mızı zafere taşıyacak olan ruhtur. Cumhurbaşkanımızı 2023’te yeniden seçmek boynumuzun borcudur, bu ülkeye borcumuzdur, çocuklarımıza, Türkiye’nin geleceğine borcumuzdur’’ şeklinde konuştu. 

KANAL İSTANBUL’U BAHANE OLARAK KULLANMAYA ÇALIŞIYORLAR

Başarıyla yürütülen Kanal İstanbul projesi üzerinden, kendi kalkınma karşıtı duruşlarını gizlemeye çalışanların olduğuna dikkat çeken Bakan Kurum, “Maalesef, istemezükçü zihniyet; aslında bu ülkenin AK Parti eliyle büyümesine, kalkınmasına karşı duruşlarını gizlemek için Kanal İstanbul’u bahane ediyorlar, kullanıyorlar. Bir bakıyorsunuz müteahhitlerimiz, bir bakıyorsunuz kurumlarımız, yöneticilerimiz, vatandaşlarımız tehdit ediliyor. Bu tehdit dilini kullananlar şunu çok iyi bilmelidir ki; bizim milletimiz hiçbir zaman tehditlere kulak asmamıştır, bundan sonra da asmayacaktır” dedi.

İSTANBUL’U GERİ ALACAĞIZ

İstanbul’u her dönemde oldukça önemli olduğunu, 94 yılından beri İstanbul’a özenle bakmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Murat Kurum, “Üzülerek görüyoruz ki İstanbul bugün bu başarıdan, liyakatten, ehliyetten çok uzaktadır. Gönül Belediyeciliğinin ortaya koyduğu eser siyasetinin yerine, İstanbul bugün yeniden susuzluğu, çöp sorunlarını, birikmiş problemleri konuşmaya başlamıştır. Bizim Ak kadrolar olarak medeniyet tecrübesine ve asıl kimliğine kavuşturduğumuz İstanbul’da, bugün maalesef 90’lı yıllara geri dönüş vardır. Bugün İstanbul ne yazık ki yatırımlarla değil, İstanbul’la alakası olmayan pek çok suni gündemle, mağduriyet edebiyatıyla meşgul edilmektedir, buna hiç kimsenin hakkı yoktur. İstanbul’u yönetmek; aklıyla, ruhuyla, kalbiyle İstanbul’da olmaktır, İstanbul’un dışında hiçbir şey düşünmemektir. Bugün İstanbul, tarihinde hiç görmediği bir ciddiyetsizlikle karşı karşıyadır. İstanbul; bu şehir için tek bir hayal kurmayanların, kuramayanların ellerinde adeta mahkûmdur, mahzundur.

İSTANBUL’U RÜYA ŞEHRİ YAPMAK İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Bir işi iyi yapmak için onun hayalini kurduklarını ve bu hayale dört elle sarılarak işlerini büyük bir özveri ile yaptıklarını dile getiren Kurum, ‘’Biz AK Parti kadroları olarak İstanbul’u bir rüya şehri yapmak için mücadele ediyoruz. Bizim hayallerimizin de rüyalarımızın da kaynağında, Peygamberimizin mübarek fetih hadisi vardır. İstanbul’a olan sevdamız kutludur, kutsaldır. Biz aziz İstanbul için mücadele ediyoruz. Onlar ise yaptıklarımızı yıkıyor, imar ettiklerimizi bozuyor, bizim açtıklarımıza yeniden açılış törenleri tertip ediyorlar. Şehirde yeşil alan üretemedikleri yetmezmiş gibi yol kenarlarındaki o güzelim dikey bahçeleri bile hazmedemediler. Trafiği bitireceklerini söylediler, metrobüs yolunda dahi yeni bir trafik türüne sebep oldular. Ulaşımı rahatlatacaklardı, bozulan, yanan otobüslerle şehri yolda bıraktılar. 2,5 yılda belediyeleri borç batağına soktular. Kısacası başta İstanbul olmak üzere bizim aziz şehirlerimizi mağdur ettiler. Merhum Üstat Necip Fazıl Kısakürek ne diyordu? “Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar; Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar...” Ağlayanın dahi mutlu olduğu İstanbul’da tebessüm eden yüz bırakmadılar. Aziz milletimiz her şeyi görmekte, bilmekte, not etmektedir. Vakti geldiğinde bu iş bilmezlere, algıyla süreç yöneten sosyal medya kurnazlarına, mağduriyet edebiyatıyla işleri yoluna koymaya çalışanlara gereken cevabı verecektir! Evelallah bugün bu salondaki ruh bu gidişi durduracak, önce 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı zirveye taşıyacak, akabinde 2024’te Fatih’in emaneti İstanbul’u teslim alacaktır’’ açıklamasında bulundu. 

22 BİN KAMU BİNASINDA SIFIR ATIK SİSTEMİNE GEÇİLDİ

Sıfır Atık Projesi kapsamında detaylı çalışmalar yürüttüklerini ve Türkiye genelinde 972 ilçenin tamamında toplam yatırım değeri 300 milyar lirayı aşan 13 bin kalem çevre ve şehircilik yatırımını milletin hizmetine sunduklarını belirten Bakan Kurum, “Bugün İstanbul’umuzda hava kalitesini 39 istasyondan sürekli izliyoruz. Yine 225 egzoz emisyon ölçüm istasyonunda yaklaşık 2 milyon aracın egzoz gazı emisyon ölçümünü gerçekleştirdik. İstanbul’umuzda yüzme suyu noktasında da 90 noktayı online izlemeye devam ediyoruz. Atıklarımızı dönüştürmeye gayret ediyoruz. Sıfır atık projesi kapsamında sıfır atığın birer neferi olan sokak toplayıcısı kardeşlerimizle birlikte Esenler, Ümraniye ve Üsküdar’da ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bunu da tüm Türkiye’ye duyuracağız. Atık değerlendirme kapsamında 1 adet Mekanik Ayırma, 1 adet Kompost ve belediye atıklarının yönetiminin sağlandığı 3 adet II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisini şehrimize kazandırdık. Ayrıca, trafik kaynaklı gürültü kirliliğinin azaltılması için ilk olarak Ümraniye Millet Bahçesinin E-80 karayolu tarafına, 5 bin 737 metrekare gürültü bariyerimizi kurduk. Orada vatandaşlarımız huzurla vakit geçiriyor. Yine Çekmeköy’de ve Beşiktaş’ta gürültü bariyerlerini planladık. Kısa zaman içinde buralarda da yapımına başlayacağız.” Şeklinde konuştu. 

ERBAKAN HOCAMIZIN HATIRASINI YAŞATACAĞIZ

Hizmet verdikleri dönemden beri birçok millet bahçesi yaptıklarını ve yenilerini yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Murat Kurum, Bayrampaşa’da millet bahçesi için şubat ayında ihale yapacağız, Erbakan hocamızın hatırasını yaşatacağız diyerek devam etti. Murat Kurum, Bayrampaşa’da 1 metrekare yeşil alan olmadığını, bölgede bulunan konut ve ticaret imarlı alanları yeşil alana çevirerek vatandaşa nefes aldıracaklarını ifade etti. Bayrampaşa’da yapılacak olan millet parkının Necmettin Erbakan’ın hatırası olduğunu ifade eden Bakan Kurum, şubat ayında ihale yaparak İstanbul’a armağan edeceklerini belirtti.

ÇOK YAKINDA 57 BİN METREKARELİK YENİ MİLLET BAHÇELERİ AÇACAĞIZ

İstanbul’da yapımı devam eden millet bahçeleri olduğunu, şu zamanda kadar 43 millet bahçesi yaptıklarını ve yenileri için çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Kurum, “Bugün İstanbul’umuzda, Sancaktepe’den Sultanbeyli’ye, Şile’den Arnavutköy’e, Bayrampaşa’dan Beykoz’a, Küçükçekmece’den Sultangazi ve Büyükçekmece’ye kadar şehrin en değerli yerlerinde, toplam büyüklüğü 17,7 milyon metrekare olan 43 millet bahçesi kazandırmanın mutluluğunu, heyecanını yaşıyoruz. Hamdolsun, 13 tanesinin açılışını yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İnşallah çok yakında 57 bin metrekarelik alanda Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçemizin açılışını vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz Kasım ayında Ümraniye’deydik. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını gerçekleştirdiğimiz Hekimbaşı Millet Bahçesi, gelen ziyaretçi sayısıyla milletimizin takdirini kazandı.330 bin metrekare alana sahip Pendik Millet Bahçemiz; millet kıraathanesi, seyir terası, bisiklet ve yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, çok amaçlı spor sahası, futbol ve mini golf sahası, piknik alanı, sebze-meyve bahçeleri ile hakikaten muazzam bir eser oldu. Yine 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde 10 millet bahçemizle birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Pendik’te millet bahçemiz de İstanbullu hemşerilerimizin buluşma noktası olmaya devam ediyor’’ dedi. 

PENDİK MİLLET BAHÇEMİZ ŞEHRİN YENİ MARKALARINDAN BİRİ OLDU

10 bin metrekarelik alana inşa edilen Pendik Millet Bahçesi’nin şehrin yeni markalarından biri olduğuna dikkat çeken Murat Kurum, ‘’360 bin metrekare alan üzerine kurduğumuz Başakşehir Millet Bahçemiz, içerisindeki biyolojik gölet, bisiklet yolu, piknik alanı, binlerce ağacı, etkinlik çayırı ve millet kıraathanesiyle muazzam bir eser oldu ve 3 yıldır milletimize hizmet ediyor. Bayrampaşa’da 1 metrekare yeşil alan yok. Belediye başkanı ağabeyimiz bize geldi ve ‘Bayrampaşa’da vatandaşlarımızın nefes alabileceği alan yok. Bize bir millet bahçesi kazandırın.’ dedi. İnanın çok uğraştık. Konut imarlı ve ticaret imarlı alanları, yeşil alana çevirerek Bayrampaşa’ya inşallah hediye edeceğiz. Orada hatıralarımız var. Erbakan hocamızın hatırası var. Ve o hatıraları da yâd edeceğimiz bir millet bahçesi olacak. İhalesini şubat ayında yapmak suretiyle inşallah 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. yılına, İstanbul’umuza armağan edeceğiz. Yine Kayaşehir Millet Bahçemiz 1 milyon 267 bin metrekare yeşil alanı ile İstanbul’un en büyük korusu Emirgan’dan bile üç kat daha büyük. İçerisindeki koru alanları, seyir terasları, bisiklet yolları ve amfi tiyatrolarla milletimizin ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal tesisleriyle İstanbullu kardeşlerimizin hizmetinde. En büyük, en özel projemiz ise; Atatürk Havalimanı alanına yapacağımız millet bahçemiz olacak. Burası tamamlandığında dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacak’’ açıklamasında bulundu. 

MARMARA DENİZİ’Nİ MÜSİLAJ SORUNUNDAN KURTARDIK

Yaptıkları çalışmalarda yeşil alanları korumaya dikkat ettiklerini, çevre kirliliği konusunda titiz çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Bakan Kurum, Marmara Denizi’ni 7 il ve 25 milyon nüfusu doğrudan ilgilendiren müsilaj sorunundan kurtardıklarını belirtti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNDE YER ALAN 1,1 MİLYON KONUTU TESLİM ETTİK

Türkiye’nin coğrafi yapısından ötürü deprem ülkelerinden biri olduğunu, yılda ortama 23 bin deprem yaşandığını, bu depremlerinde büyük bir çoğunluğunun afet riski yüksek yerlerde meydana geldiğini dile getiren Kurum, Kentsel Dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “2012’den bugüne kadar İstanbul’da 300 bin binamızı yeniledik. Bugün Gaziosmanpaşa, Kâğıthane, Maltepe, Bağcılar, Güngören, Ataşehir, Zeytinburnu, Eyüpsultan, Başakşehir, Beykoz, Beyoğlu Sütlüce, Okmeydanı ve Hacıhüsrev’de; İstanbul’un 39 ilçesinde toplam 140 bin konutun dönüşümü olanca hızıyla devam ediyor. Bunun yanı sıra TOKİ eliyle İstanbul’umuza toplam yatırım değeri 28 milyar lira olan 58 bin 219 konut ile yüzlerce dev eseri kazandırdık. Yine toplam yatırım değeri 19,5 milyar lira olan 18 bin 451 konut, 538 dükkân, bin 14 lojman, 227 sosyal donatı ile beraber 3 ticaret merkezinin yapımına devam ediyoruz. Hatırlayacaksınız; İstanbul Kartal’da çöken binanın ardından hemen seferberlik şuuruyla çalışmalarımıza başladık. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik. Yeni yuvalarımızı 6 ay gibi kısa bir sürede vatandaşlarımıza teslim ettik.’’ Dedi.

FİKİRTEPE’DE 15 BİN KONUTLUK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞLATTIK

Kartal’da büyük bir kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmalar neticesinde vatandaşlara başarılı bir dönüş sunduklarına dikkat çeken Murat Kurum, ‘’Bugün bu başarılı dönüşümü gören vatandaşlarımız, Kartal’da yeni dönüşüm projeleri istiyor, çok daha geniş projeleri arzu ediyor, talep ediyor. Kâğıthane’de istinat duvarı çöktü, oraya koştuk, çevredeki tüm binaları yıktık. Burada da vatandaşlarımızın yanında olduk, çaresiz bırakmadık. Hemen yıkılan binaların yerlerine yenilerini inşa ettik. Fikirtepe adeta bir kangrene dönüşmüştü. Biz orada 60 bin vatandaşımızın geleceğini doğrudan ilgilendiren bir çalışmayı, 15 bin konutluk yeni bir kentsel dönüşüm projesini başlattık, tüm hızımızla inşa çalışmalarımız sürüyor. Üsküdar Kirazlıtepe, Mehmet Akif, Sütlüce ve Ferah mahallerimizde, Büyük Çamlıca Camii’mizin eteklerinde, İstanbul Boğazı’na nazır 5 bin konutluk dev bir dönüşümü sürdürüyoruz. Yıllardır sağlıksız konutlarda yaşayan Tozkoparanlı kardeşlerimize yepyeni yaşam alanları sunduk, sunmaya da devam ediyoruz.

Murat Kurum

2022 YILININ İLK TEMEL ATMA TÖRENİNİ ATAŞEHİR’DE GERÇEKLEŞTİRDİK

Yeni yılın ilk temel atma törenini Ataşehir bölgesinde yaptıklarını dile getiren Kurum, ‘’Bölgenin en prestijli yatırımlarından biri olacak Ataşehir Şerifali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projemizin ilk 513 konut ve 28 dükkânının temellerini heyecanla, coşkuyla attık. İnşallah burada da toplam bin 442 konut ve 121 dükkânımızı inşa edeceğiz. İlk konutlarımızı 2022 yılının sonuna doğru, 1 yıl bile bitmeden vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Silivri Alipaşa Mahallesi’nde bin 346 konut ve 24 dükkânımızı tamamladık. Ayrıca 50 bin sosyal konut projemiz kapsamında başlattığımız 483 konut ve 8 dükkânın yapımında da sona geldik. En kısa zamanda teslim edeceğiz. Zeytinburnu Telsiz Mahallemizde 92 milyon yatırım değerine sahip 281 konut ve 97 dükkânımızın inşa çalışmaları devam ediyor. Bu yıl içinde teslim edeceğiz. Esenler’de Esenler Belediyemizle birlikte 60 bin konutluk, İstanbul’un en büyük kentsel dönüşümünü hayata geçiriyoruz. Buradaki konutlarımızı, Esenler ve çevre ilçelerdeki dönüşüm ihtiyacı için, rezerv alan olarak inşa ediyoruz. Türkiye’nin ilk akıllı şehri olacak bu dev projemizi, geniş yeşil alanları, yeni yaşam merkezleriyle, muazzam bir cazibe merkezini İstanbul’un hizmetine hazırlıyoruz’’ şeklinde konuştu. 

BAŞAKŞEHİR’DEKİ ÇALIŞMALARI BİR YIL BİTMEDEN VATANDAŞLARA TESLİM EDECEĞİZ

Avrupa yakasının en gözde semtlerinden birin olan Başakşehir’de yürütülen toplam yatırım değeri 866 milyon lira olan 4 projede 2 bin 500 konut 25 dükkânlık çalışmamızı da tamamlayarak inşallah 1 yıl bitmeden vatandaşlarımıza teslim edileceği müjdesini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘’Tuzla Aydınlı mahallemizde, Konaşlı mevkiinde yatırım değeri 238 milyon lira olan 508 konutumuzun inşaatlarına da başladık, devam ediyoruz.Bağcılar Demirkapı’da 162 milyon yatırımla, 822 konut ve 25 dükkân inşaatlarımız hızla sürüyor. İnşallah ağustos ayında bu yuvalarımızı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Yıllarca çarpık kentleşmeden en büyük cefayı çekmiş, İstanbul’un siluetine yakışmayan bir görünümde olan Gaziosmanpaşa Yıldıztabya’da yaklaşık 4 bin konut; yine Kâğıthane’nin en kalabalık mahallelerinden Osmanpaşa’da 300 konutumuzun inşa çalışmaları süratle devam ediyor. İstanbul’un en işlek, dönüşümle birlikte en yüksek katma değer üretecek mekânların başında gelen Sarıyer Maslak Ayazağa’da 320, İstanbul’un tarihiyle kültürüyle en güzel ilçelerinden Beyoğlu’nda 398 yeni yuvamızın inşasında artık sona yaklaşıyoruz’’ açıklamasında bulundu. 

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZ VE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞIMIZLA ORTAK PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM

Daha öncede birçok projede beraber çalıştıkları Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yeni projelerin olduğunu ve çalışmaların devam edeceğini belirten Bakan Kurum, ayrıca; ‘’Güngören’de 24 derslikli Abdi İpekçi İlkokulu ve 24 derslikli Mehmetçik İmam Hatip Ortaokulu inşaatlarımıza da başladık. Yine Maltepe’de 451 milyon lira yatırımla 3 bin 500 kişilik, Avcılar’da da 282 milyon yatırımla 4 bin kişilik öğrenci yurdumuzu gelecek nesillerimizin hizmetine hazırlıyoruz. Dönüşüm sürecinde üniversitelerimize ve kamu binalarımıza da gereken özeni, ihtimamı gösteriyoruz. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi projemizde hedefimiz bu yılın sonuna kadar bitirmek, yeni eğitim öğretim yılına yetiştirmek. 240 milyon yatırımla gerçekleştirdiğimiz Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesini de inşallah haziran ayında tamamlayacağız. İstanbul Üniversitemize dair bir diğer projemiz, Hasdal Yerleşkesinin 1. Etap hastane binası. Yaklaşık 2 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz projemizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023’te hizmete alacağız.

Yine benzer bir projeyi de Anadolu yakasında gerçekleştiriyoruz. Gençlerimizin çok daha modern ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin yapımını 417 milyon liralık dev bir yatırım tutarıyla tamamladık. Diğer etaplara dair çalışmalarımıza da başladık.

Murat Kurum'dan 2023 açıkalamsı

Yıllarca birileri tarafından sürekli istismar edilen, amacının dışında anlamlar yüklenmeye çalışılan İstanbul Atatürk Kültür Merkezimizi yeniden inşa ettik. İstanbul’un medeniyet kimliğini, mimarlık, tarih, kültür ve sanat yoluyla zihinlere aktaran bu muazzam yapıyı, kültür dünyamıza muhteşem bir eser olarak armağan ettik.

Bu yıl içerisinde Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılışını yapacağımız İstanbul Finans Merkezi’yle de 50 bin vatandaşımızı istihdam ederek, bu aziz şehri bölgesinin ekonomi lokomotifi yapmakta kararlıyız, azimliyiz.

50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle bir yandan İstanbul’daki olası depreme hazırlık yaparken, bir yandan da İstanbullu dar gelirli vatandaşlarımız için yeni yuvalar inşa ediyoruz. Bugün İstanbul’da 14 bin sosyal konutumuzu hızlı bir şekilde inşa ediyoruz. Buradan da müjdesini vereyim. Önümüzdeki günlerde ilk konutlarımızı teslim etmeye başlıyoruz.’’ Diye konuştu. 

81 ŞEHİRDE 9 BİN 300 PROJEYE İMZA ATTIK

Çalışmalarına biran bile ara vermediklerini dile getiren Bakan Kurum, bugüne kadar 81 ilde 9 bin 300 projeye imza attıklarının altını çizerek, ‘’Şehirlerimizin dönüşümü ve gelişimi için bugüne kadar İller Banka eliyle 81 şehirde 90 milyar lira değerinde 9 bin 300 projeye imza attıklarını söyleyen Murat Kurum, yatırım bedeli 10 milyar lira olan 740 projenin de devam ettiğini belirterek, “İstanbul’da cephe yenilemeden otopark yapımına, bisiklet yollarından millet bahçesine, belediye hizmet binası yapımından gençlik ve kültür merkezine kadar 6,2 milyar liralık 98 projeyi bitirdik. 440 milyon liralık 20 işimiz de devam ediyor. Hem şehir içi trafik sorununun çözümüne katkı sunmak, hem de üzerinde yaptığımız yeşil alanlarla vatandaşlarımıza nefes alanları açmak adına, geniş yer altı otoparkları yapıyoruz.” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal