Murat Kurum'dan Muhalefet Partilerine Sert Sözler: “Bir Bina Bile Dönüştürmeyi Bilmiyorlar”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamalarda muhalefet partilerini eleştirdi.

01.12.2021-11:49 - (Son Güncelleme: 01.12.2021-12:33) Murat Kurum'dan Muhalefet Partilerine Sert Sözler: “Bir Bina Bile Dönüştürmeyi Bilmiyorlar”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Ankara Gölbaşı AK Parti İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu.

Konuşmasına Ankara'nın 25 ilçesinde her alanda çalışmaların devam ettiğini belirterek başlayan Murat Kurum 15 bin yeni konutun yolda olduğunu belirterek şu sözlere yer verdi; “Gölbaşı’na toplam yaklaşık 925 bin metrekare büyüklüğünde 2 millet bahçesi kazandırıyoruz. Hacılar mahallesinde yer alan Sevgi Çiçeği millet bahçemizin yapımını Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz eliyle tamamladık, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi yine İlbank eliyle; Şafak mahallesinde 850 bin metrekare büyüklüğündeki Gölbaşı millet bahçemizde çalışmalarımızı yapıyoruz. Buradan sizlerin huzurunda müjdemizi de veriyoruz. İnşallah 2023 Mart ayına kadar da Ankara’mıza kazandırıyoruz.  Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yine Gölbaşı Belediyesi Hizmet Binası önünden Vilayetler Evi’ne kadar olan yaklaşık 1,8 kilometrekarelik bisiklet ve yürüyüş yolu, 13 bin metrekare yeşil alan, bin 450 metrekare ahşap yürüyüş terasıyla Mogan Gölü kıyı düzenlemesi projemizi İlbank eliyle tamamladık. Yine 2. Etapta; Mogan Parkta yer alan seyir kulesinden Mogan Gölü kıyısındaki Otel’e kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik kıyı düzenlemesi uygulama projesini tamamladık. Mogan Gölü çevresi ve Gölbaşı Millet Bahçesi güzergâhlarında toplam yaklaşık 39 kilometrelik bisiklet yolu uygulama projesi çalışmalarını tamamladık. Şu anda, Gölbaşı Şehir Parkı içerisinde 1,30 kilometre bisiklet yolunu kullanıma açtık. Türkiye’de ilk defa yaptığımız, içerisinde bisiklet ve yaya yolu köprüsünün de yer alacağı; Belediye Hizmet Binası önünden başlayıp Şafak mahallesinde yeni yapılacak millet bahçesine bağlayan 2,5 kilometrelik Gölbaşı Bisiklet Yolları Projesi’ni başlattık. Yine ilçemize; çöp konteynerinden arazi temizleme aracına; sıfır atık ünitesinden kompost makinasına ve bisiklet yolu yapımına kadar 13 milyon lira destekte bulunduk.”


2 BİN YENİ SOSYAL KONUT YAPIMINA BAŞLANDI

Gölbaşı için yeni gelişmeleri açıklayan Murat Kurum, yeni yapılacak olan 2 bin yeni konutun müjdesini vererek konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Büyük Gölbaşı Meydan Projesi’nin ilk etabını yine İlbank aracılığıyla sağladığımız 50 milyon lira finansman desteği vererek ilçemize kazandırıyoruz. 5 milyon yatırım bedelli Şehir Merkezi Geçişi Sokak güzelleştirme projesini; 8 milyon yatırım bedeliyle, 10 kilometre uzunluğundaki İncek Bulvarı Yeşil Yürüyüş ve Bisiklet Yolu projelerini de 2022’nin hemen başında başlatıyoruz. Gölbaşı’na, Gölbaşılı hemşerilerimize, gelecek nesillerimize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun.”

BAKAN KURUM'DAN BAĞIMSIZLIK VURGUSU

Konuşmasının devamında, muhalefete sert eleştirilerde bulunan Murat Kurum yaptığı açıklamalarda şu sözlere yer verdi; . “Bunlar geçtim heykel yapmayı, heykel sayımı için bile ihale yapıyorlar.” ifadesini kullanan Bakan Kurum, “Seçimden önce onlarca mahalle gösterip, on binlerce binayı dönüştüreceğinin sözünü verip, bir tane bile dönüştüremeyenler mi ülkeyi yönetecek?” 


TÜRKİYE 3. ÇEYREKTE REKOR SEVİYEDE BÜYÜME YAŞADI

Geçtiğimiz gün açıklanan büyüme rakamlarına değinen Murat Kurum, bir çok ülkenin salgın döneminde ekonomik anlamda küçüldüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi; “Tüm dünyada tedarik zinciri sekteye uğramışken, biz ülke olarak sanayicimize, yatırımcımıza her zamankinden daha yüksek miktarda kredi dağıtıyoruz. Ama bir de bakıyorsunuz, ekonomi parametreleriyle asla açıklanamayacak bir kur dalgalanmasıyla karşı karşıya kalmışız. Bunun tek bir açıklaması var: Türkiye büyük bir ekonomik saldırı operasyonuyla karşı karşıyadır. Şimdi birileri kalkmış; haydi seçime, haydi er meydanına falan diyor. Anlamıyor musunuz hâlâ? Bu millet, 20 yıldır tüm seçimleri kazanmış pehlivanlarla, güreşe doymayan pehlivanların kim olduğunu çok iyi biliyor. Seçim Haziran 2023’tedir! O gün mindere çıkarsınız, milletimiz size yine boyunuzun ölçüsünü verir. Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşlarıyız, yol arkadaşlarıyız, kardeşleriyiz. Şunu herkes öğrenecek! Türkiye eski Türkiye değil. Siz isteseniz de, istemeseniz de Türkiye geçmişin karanlıklarına, geri kalmışlıklarına geri dönemez, dönmeyecek. Bu millet buna müsaade etmeyecek.”

BİR BİNA BİLE DÖNÜŞTÜRMEYİ BİLMİYORLAR

Muhalefete yaptığı sert eleştirilere devam eden Murat Kurum eleştirilerini şu sözler ile sürdürdü; “Şimdi bunlar bir de kalkmış bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar. Bir kere bunlar tembel. Heykel açılışlarından milletin derdine derman olamazlar. Bunlar geçtim heykel yapmayı, heykel sayım ihalesi bile yapıyorlar. Buyurun Cenaze Namazına! Bir de bize akıl öğretiyorlar. Tembele iş buyur sana akıl öğretsin. Siz değil misiniz, millete söz verip de sözünü tutmayanlar, sözünü unutanlar? Yerel seçimlerin üstünden 3 yıl geçti. 3 yılda şehirlerimizi borç batağına sokanlar mı bu ülkeyi yönetecek? Seçimden önce onlarca mahalle gösterip, on binlerce binayı dönüştüreceğinin sözünü verip, bir tane bile dönüştüremeyenler mi yönetecek? Bunlar değil mi, sürekli yalanları ortaya çıkan. Akşamdan yalanları hazırlıyorlar, sabah millete söylüyorlar. Yalanı, iftirayı, akşamdan kavur, sabaha savur. Bunların işi gücü bu. Dolamışlar dillerine, ‘Yaptırmıyorlar, engelliyorlar, mani oluyorlar.’ Artık bu hamaseti bir kenara bırakın. Şimdiye kadar hangi hayırlı projenizi engelledik, hayır dedik. Milletimizin, şehirlerimizin hayrına olan hangi projenizi desteklemedik.”

TÜRKİYE'Yİ 11 BÜYÜKELÇİ GİBİ YÖNETECEKLER

Muhalefete yönelik sert sözlerine devam eden Murat Kurum, muhalefet partilerinin milli görüşten uzak olduğunu belirterek konuşmasını şu ifadeler ile sonlandırdı; “Bu ülkeyi; 10 büyükelçinin yanında hizaya girip, 11’inci büyükelçi gibi davrananlar mı idare edecek? Bizi büyükelçilerle mi tehdit edeceksiniz?” sorusunu yönelterek, Namık Kemal’in bir anekdotunu paylaştı:

“Namık Kemal, 150 yıl önce meşhur bir Paşa’nın şunları söylediğini yazar: ‘Bir devlette iki kuvvet olur. Biri yukarıdan gelen hükümetin kuvveti, biri aşağıdan gelen milletin kuvveti. Bu iki kuvvete güvenemeyiz. İktidara gelmek için ne yapmalıyız? Pabuççu muştası gibi yandan gelen bir kuvvet kullanmaya muhtacız. O kuvvet nedir? Yabancı elçiliklerdir, yabancı elçilikler!”

MAZLUMU CEZALANDIRAN BİR ZİHNİYET 

Suriyeli göçmenlerin bazı illerde zor duruma itilmelerine ilişkin de düşüncelerini paylaşan Kurum, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Muhacir kardeşlerimiz, Esed’den kaçarken muhalefetin misket bombalarına yakalandılar. Ülkemize göç etmek zorunda kalanları, faturalarla cezalandıran klasik bir CHP zihniyetiyle karşı karşıyayız. Bunlar insan onuruna, haysiyetine asla yakışmayacak hareketler. Bizim ülkemiz bir vicdan adasıdır. Bizim medeniyetimiz iyiliğin tarihidir, mazlumlara kucak açanların tarihidir. Bu hareket bize, medeniyetimize ait değildir. Bolu belediye başkanının bu hareketini kınıyoruz, bu kararlardan hemen, acilen, ivedi bir şekilde dönmesini bekliyoruz.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal