Müjdat Gezen ve Metin Akpınar Serbest Bırakıldı

'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye davet' ve 'ölüm tehdidi" suçlamaları ile haklarında soruşturma açılan sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

24.12.2018-14:19 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-14:53)

Bir televizyon programındaki açıklamaları sebebi ile haklarında soruşturma başlatılan sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, polis eşliğinde götürüldükleri adliyede ifade verdi. İki isim ifadeleri ardından adli kontrol istemi ile mahkemeye gönderildi. Savcı, Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'i ifadelerinin sonrasında serbest bıraktı. Fakat savcı, Akpınar ve Gezen'in "adli kontrol" hükümleri uygulamasına tabi tutulmaları talebi ile mahkemeye gönderdi. İki isim yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol koşulu ile serbest kaldı.

"İFADE VERDİLER"

Müjdat Gezen (75) ve Metin Akpınar (77), bir televizyon programındaki sözleri sebebi ile haklarında açılan soruşturma çerçevesinde ifade verdi.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUZ"

Anadolu Adliyesi'nde savcının karşısına çıkan Akpınar ve Gezen, ifadelerinde "Sözlerimiz mizah ve eleştiri içindeydi, ifadelerimiz çarpıtıldı. Suçlamaları kabul etmiyoruz" dedi.

Gezen ifadesinde "Halk Arenası programında gerçekleştirmiş olduğum konuşmam doğrudur. Mizah olsun diye ifade ettim. Benim herhangi bir cumhurbaşkanına hakaret etme amacım yok. Cumhurbaşkanı grup toplantısında 'Kadıköy'de ikamet edenler kaymak tabakadır. Türkiye yıkılsa umurlarında değildir' demiştir. Ben de Kadıköy'de ikamet ettiğim için bu durumu eleştirmek için bu sözleri sarf ettim." diye konuştu.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDILAR

Savcı, Akpınar ve Gezen'in ifadelerinin sonrasında serbest bıraktı. Fakat savcı, Akpınar ve Gezen'in 'adli kontrol' hükümleri uygulamasına tabi tutulmaları talebi ile mahkemeye gönderdi. İki isim ifadeleri ardından adli kontrol istemi ile mahkemeye gönderildi. Akpınar ve Gezen'in adli kontrolle serbest kaldığı bildirildi.

3 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Olağan Mali Genel Kurulu'nda gerçekleştirdiği konuşmada tiyatro sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın 'darbe çağrısı' yaptıklarını iddia etti. Erdoğan'ın sözlerinin sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gezen ve Akpınar hakkında önceki gün 'Cumhurbaşkanı'na hakaret', 'darbeye davet' ve 'ölüm tehdidi' suçlamasıyla soruşturma açıldığı ortaya çıkmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal