Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı İçin Yeni İsim: İlhan Kesici!

Millet İttifakı’nda Cumhurbaşkanlığı seçimi için henüz bir aday çıkarılmadı. Aday konusunda sürekli farklı isimler gündeme geliyor. Son olaraksa CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin ittifakın ortak adayı olacağı iddia edildi.

27.09.2021-15:09 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-15:49) Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayı İçin Yeni İsim: İlhan Kesici!

Millet İttifakı’nda aday krizi devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin de aralarında olduğu millet ittifakı 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için henüz bir aday çıkarılmadı. Aday konusunda sürekli farklı isimler gündeme geliyor. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin ortaya atılan iddiaya göre CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin ittifakın ortak adayı olacağı iddia edildi.

İTTİFAKIN YENİ ADAYINI CAN ATAKLI AÇIKLADI

Yeni Şafak'ın haberine göre CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin Millet İttifakı'nın ortak adayı olacağı öne sürüldü. İddiayı ortaya atan isim ise Can Ataklı. Can Ataklı yaptığı açıklamada ‘Kesici ile gerekli görüşmeler yapıldı. Mutabakat sağlandı’ dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da daha önce ortak karar alınırsa ittifakın Cumhurbaşkanı adayı olacağını söylemişti. Daha sonra ise Kılıçdaroğlu birden fazla aday çıkarmayı savunmuştu. Millet İttifakı’nın bir diğer ortağı olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise tek adayla seçime katılmayı savunup ‘Ben başbakan adayıyım’ diyerek aday olabileceğini söylemişti. 

MİLLET İTTİFAKI’NIN YENİ ADAYI İLHAN KESİCİ

Tüm bu gelişmelerin ardından ise İttifak ile ilgili flaş bir açıklama daha geldi. İttifakta Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda sürekli farklı isimler gündeme geliyor. Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin ortaya atılan iddiaya göre CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin ittifakın ortak adayı olacağı iddia edildi. . İddiayı ortaya atan isim ise Can Ataklı ‘Muhalefet liderlerine anayasal değişikliklerin yapılması sırasında nasıl bir yönetim uygulayacağını, Cumhurbaşkanlığı görevini nasıl yürüteceğini anlattı, karşılıklı mutabakat sağlandı’ dedi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI CHP İÇİNDEN OLACAK

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Milliyet gazetesine verdiği demeçte, Cumhurbaşkanı adayının CHP içinden olacağını belirtmişti. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, açıklamasında ‘Millet İttifakı’nın önemli iki ana aktöründen bir tanesi ‘aday olmadığını’ ifade ediyorsa doğal olarak da bu Millet İttifakı’nın ana lokomotifi olan CHP ağırlıklı olarak bir aday belirleme durumuna girecek demektir’ ifadelerine yer vermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal