Yine CHP Yine Sahte Vaatler! İmamoğlu Yurt Projesini Rafa Kaldırdı

Üniversite yurtlarına ilişkin algı operasyonları devam ederken CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetime geçmesiyle askıya alındığı ve yaklaşık 2 yıl 3 aydır kaderine terk edildiği gün yüzüne çıktı

25.09.2021-10:03 - (Son Güncelleme: 25.09.2021-16:27) Yine CHP Yine Sahte Vaatler! İmamoğlu Yurt Projesini Rafa Kaldırdı

Koronavirüs salgını nedeniyle pandemi kuralları gereği 1,5 yıla yakın süredir öğrenciler uzaktan eğitim görüyordu. Alınan önlemler kapsamında  Eylül ayı itibarıyla üniversitelerin kapıları tekrar açıldı. Milyonlarca üniversiteli öğrenci okullarının bulunduğu şehirlere göç etti. Öğrencilerin üniversite şehirlerine dönmesiyle birlikte İstanbul'da yaşanan yurt ve kira artış fiyatları gündemi oldukça meşgul etmeye devam ediyor.

Anamuhalefet cephesinden konuya ilişkin bol keseden vaatler gelirken Küçükçekmece Atakent'te yaşanan bir skandal tüm gerçekliğiyle ortaya çıktı.

İMAMOĞLU PROJEYİ ASKIYA ALDI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yurtlarla alakalı olarak yaşanan polemiklerle ilgili sorunun 1 yılda çözüleceği açıklanmasında bulunurken İstanbul'da 2018 yılında İBB tarafından yapımına başlanan ve 1875 kişilik yurt projesinin, seçimden sonra yönetime gelen CHP'li Ekrem İmamoğlu tarafından askıya alındığı ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalara göre kaderine terk edilen proje 2 yıl 3 aydır inşaat halinde bekletiliyor. Yurt yapımında kullanılan inşaat malzemelerinde ise bir çok tahribat oluştuğu ve maddi kayıpların yaşandığı gün yüzüne çıktı.

YURTLARA İLİŞKİN ALGI OPERASYONU

Yaşanan  skandala ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Recep Şencan ''Yurtlara ilişkin son günlerde algı operasyonları yapılıyor. Yurt projesi CHP yönetimi tarafından 2 yıl 3 aydır bekletiliyor'' ifadelerine yer verdi. Yurtlara ilişkin algı operasyonu yürütüldüğünü belirten Şencan ''Birileri ülkenin başına bir felaket gelsin de biz de buradan istifade edelim diye dua ediyor. Bunların son örneği de öğrenci yurtları.'' dedi.

İBB PROJEYİ YAPAMIYORSA DEVRETSİN

AK Parti döneminde Küçükçekmece Atakent'te İBB tarafından projelendirilen, 2017 yılında ise ihalesi yapılan ve 2018 yılında yapımına başlanılan 1875 kişilik bir öğrenci yurdu olduğunu aktaran Şencan, ''İçinde kütüphane ve spor salonlarının da bulunduğu bu proje tam da 2 yıl 3 aydır CHP'li İBB yönetimi tarafından yarım bırakılmış halde bekletiliyor.'' ifadelerini kullandı.

Algı operasyonu ile gençlerin kışkırtılmaya çalışıldığını ifade eden Şencan ''Polemiği bıraksınlar yurdu planladığı gibi bitirsinler. İBB yapamıyorsa projeyi devretsin, Gençlik ve Spor Bakanlığı'mız seve seve tamamlar'' şeklinde konuştu.

YURTSUZLAR AMA ÜNİVERSİTE KAYITLARI DAHİ YOK

İstanbul Kadıköy'de 19 Eylül'de başlayan, daha sonra Beşiktaş, Bakırköy'de devam eden "Barınamıyoruz" ve "Yurtsuzlar" adı altında gerçekleşen eylemlere 127 kişi katılmıştı. Bu eylemlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, ''Eylemlere katılan 73 öğrencinin İstanbul'da ikamet ettiği ve herhangi bir barınma probleminin olmadığı, 12 öğrencinin ikamet kaydının il dışında olduğu, 28 kişinin başka illerde bulunan üniversitelerde öğrenim gördüğü ve ikamet ettiği belirlendi.'' şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

BAKAN ERSOY'DAN EYLEMLERE İLİŞKİN PROVAKASYON AÇIKLAMASI

Yaşananların provakasyon olduğunu ifade eden Ersoy, ''Yine bir yalanlar dizisi, yine provokasyon. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik yalanları, sahte tiyatroları paylaşmaya ve provakasyonlara karşı uyarmaya devam edeceğiz. İstanbul'da 'Barınamıyoruz' eylemlerine katılan 127 kişinin neredeyse tamamının hiçbir barınma sıkıntısı yok'' demişti.

İMAMOĞLU SÖZÜNÜ TUTMADI

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yönetime geçmesiyle birçok sahte vaatte bulunuldu. Bu vaatlerden biride yurtlara ilişkin yaptığı açıklamalardı. 2019 yılında Twitter hesabı üzerinden ''İBB'nin artık kendisinin yöneteceği yurt binalarını inceledim. Küçükçekmece Atakent Gençlik Merkezi ve Yurt İnşaatı ile Beşiktaş Dikilitaş Gençlik Merkezi ve Otoparkı’nı inceledik. İstanbullular adına çocuklara, gençlere, herkese hizmet üretme konusunda aktif bir dönem başlıyor.'' şeklinde açıklama yapmıştı. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal