Muhalefet Yargıtay’ın Dua İle Açılmasından Rahatsız Oldu!

Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ederken Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da eşlik etti.

02.09.2021-09:24 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-09:42) Muhalefet Yargıtay’ın Dua İle Açılmasından Rahatsız Oldu!

Yargıtay Yeni Hizmet Binası ve 2021-2022 Adli Yıl Açılış Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 1 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleşti.

Muhalefet cephesi ise açılışın dua ile yapılmasından ve Yargıtay başkanının giydiği cübbeden rahatsız oldu.

AÇILIŞ DUALARLA YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Adli Yıl Açılış Töreni’nde dua ile açılış yaptı. Erbaş, ‘Bu eserin açılışını besmeleyle gerçekleştiriyoruz. Hayırlı ve mübarek eyle Allah'ım, bereketli eyle Allah'ım’ şeklinde konuştu. Dua ederken Erbaş’a Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da katıldı.


MUHALEFET CEPHESİ AÇILIŞIN DUA İLE YAPILMASINDAN RAHATSIZ OLDU

Muhalefet cephesi ve destekleyicisi fondaş medyadan açılışın dua ile yapılmasına tepkiler yağdı. Bunun yanında Yargıtay Başkanı’nın giydiği cübbeden de rahatsız olduklarını İslam’ı da hedef alan ifadelerle orta koydular.

T24 yaptığı haberde, direkt olarak dua ile açılış yapılmasını ve Yargıtay Başkanı’nın giydiği cübbeyi hedef aldı.


Cumhuriyet Gazetesi de haberinde Yargıtay Başkanı’nın cübbesini ve açılışta dua edilmesini hedef gösterdi.


İsmail Saymaz ve Merdan Yanardağ da kervana katılan isimler oldu.

İsmail Saymaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda ‘Fotoğraf bugün yeni adli yılın açılışında çekildi. Halbuki devletin dini adalettir. Adalet kalmayınca… Laikliğin ruhuna Fatiha okunuyor. Sanıyorlar ki Türkiye din devleti olursa huzur bulacağız. Afganistan'dan kaçanlardan bile ibret almıyorlar. Türkiye, nüfusu çoğunlukla Müslüman olduğu için değil, dünyadaki Müslümanların biricik laik demokratik hukuk devleti olduğu için insanlık aleminde muteberdir.’ İfadelerini kullanarak laikliğe sığındı.



Gazeteci Meran Yanardağ da katıldığı televizyon programında konuya ilişkin açıklamalar yaptı. Yanardağ ‘Dinle olmaz bu iş. Binanın açılışının duası gibi sunulmaya çalışılıyor. Ya böyle bir Türkiye, böyle bir dünya yok. Böyle bir Türkiye olamaz. Bu Orta Çağ ritüelidir. Bu tören bir Orta Çağ seremonisidir.’ Diye tepki gösterdi. Yanardağ’ın katıldığı televizyon programında konuşması sosyal medyada büyük tepki aldı. Siyasiler ve vatandaşlar Yanardağ’ın yaptığı skandal konuşmaya tepki gösterdi.


28 Şubat zihniyetine devam eden muhalefet ve destekçisi basın organları, İslam dinine ve Müslümanlara karşı olan nefretlerini açıktan dile getiremedikleri için skandal manşetlerle bu nefretlerini sürdürmeye devam ediyorlar.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN’DAN GÖNDERMELİ CEVAP GELDİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dua ile açılış yapılmasından rahatsızlık duyan muhalefete Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir fotoğrafı ile göndermede bulundu.


Atatürk'ün ve Başkan Erdoğan'ın dua ettikleri fotoğrafları yan yana paylaşan Altun, "How it started. How it's going…" ( Nasıl başladı. Nasıl gidiyor...) ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal