Muğla'da Silahlı Çatışmada Polisin Şehit Edilmesi Soruşturmasında 12 Tutuklama

17 Haziran tarihinde Muğla'da 26 yaşındaki polis memuru çıkan silahlı çatışmada şehit olmuştu. Olaya karıştığı tespit edilen çatışmada gözaltına alınan 3'ü kadın 19 şüpheli alındı.

21.06.2021-09:58 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-10:48) Muğla'da Silahlı Çatışmada Polisin Şehit Edilmesi Soruşturmasında 12 Tutuklama

Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, 17 Haziran tarihinde 6 kişinin suç örgütlerine silah satmak için Bodrum'da olduğu istihbaratına ulaşmıştı. Suç örgütlerine operasyon için harekete geçen Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, motosikletler ile zanlılarında içerisinde olduğu arabayı yakın takibe aldı.

Arabanın içerisinden silahlarla ateş açılması sonucu Bodrum KOM Grup Amirliği'nde görevli 2 polis memuru yaralandı. Polislerden biri kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

6 YILLIK POLİS MEMURU ŞEHİT DÜŞTÜ

Haber verilmesi üzerine bölgeye giden sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı. Yaralı polislerden durumu ağır olan 26 yaşındaki Ercan Yangöz özel bir hastaneye, 30 yaşındaki Abdülkadir Doğan ise Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Doktorların bütün müdahalesine rağmen 26 yaşındaki bekar, 6 yıllık polis memuru Ercan Yangöz şehit oldu.

Hayati tehlikesi olmadığı belirtilen yaralı polis memuru Abdülkadir Doğan'ın ise hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Bodrum da çıkan silahlı çatışmada 26 yaşındaki polisin şehit edilmesi soruşturmasında 12 tutuklama...


KATİLİ TESPİT EDİLDİ

4 zanlı olay yerinde, araba ile kaçan 2 kişi de Aydın'ın Söke İlçesi Muradiye Kavşağı'nda polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

26 yaşındaki Şehit Ercan Yangöz'ün cenazesi ise, gerçekleşen törenin ardından Denizli'nin Buldan ilçe mezarlığına götürülüp, sevdiklerinin ve binlerce vatandaşın gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ercan Yangöz'ü şehit edenin, 'Çakal' lakaplı Fatih Özturan olduğu tespit edildi.

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYDI ÇIKTI

Muğla'da emniyetteki ifadesinde suçunu itiraf eden suçlunun, silah kaçakçılığı ve tehdit başta olmak üzere birçok sayıda suçtan kaydının bulunduğu belirtildi.

Suçlu Fatih Özturan'ın, silahlı çatışmadan saatler önce Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'ndeki bir restoranda arkadaşları ile beraber oturduğu fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşması da dikkat çekti.

3 KADIN 19 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Asayiş Şube Müdürlükleri ekipleri ile Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM),  çatışmaya giren ve gözaltına alınan 6 zanlı ile bağlantıları olduğu tespit edilen 13 şahıssı daha gözaltına aldığını bildirdi.

Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Emniyeti'nde işlemleri tamamlanmış olan içerisinde 3'ü kadın 19 suçlu Bodrum adliyesine gönderildi.  Polislerin ise o sırada yakalarına, arkadaşları şehit polis Ercan Yangöz'ün vesikalık fotoğrafını asmaları dikkati çekti.


HASMI SANDI

Polis, Ercan Yangöz'ü şehit eden katil Fatih Özturan'a çelik yelek giydirildiği görülürken, suçlunun poliste verdiği sözlü ifadesinde, ateş ettiği bireyin polis olduğunu bilmediğini, kendisini öldürmek isteyen hasımları sandığını söylediği tespit edildi.

12 SUÇLU TUTUKLANDI

Muğla emniyetindeki işlemlerinin sonrasında Bodrum Adliyesi'ne sevk edilen 19 suçludan aralarında Ercan Yangöz'ü şehit eden 'Çakal' lakaplı Fatih Özturan'ın da aralarında olduğu 12 suçlu tutuklanırken, 4 zanlı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Suçlu Fatih Özturan'ın annesi, eşi ve kız kardeşi ise savcılıktaki ifadelerinin sonrasında serbest bırakıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal