Su Baskınları Yaşanabilir! 21 Haziran 2021 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla 15 Haziran 2021 hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Peki 21 Haziran 2021 Pazartesi hava nasıl olacak?

21.06.2021-10:00 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-10:14) Su Baskınları Yaşanabilir! 21 Haziran 2021 Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre: İstanbul başta olmak üzere yurt geneline ilişkin son dakika hava durumu uyarısı geldi. Yağışlar bugün Kütahya, Uşak, Eskişehir ve Bolu civarında yağışlar su baskınlarına neden olabilir. Çarşamba gününden itibaren kuzey batı bölgelerine de yaz geliyor. Sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

BÖLGELERİMİZDE BUGÜN HAVA DURUMU NASIL?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Düzce çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MEVSİM NORMALLERİNE YAKIN

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

SU BASKINLARI YAŞANABİLİR

Salı gününe kadar Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel sağanak yağışlar görülebilir. Bugün ise Uşak, Kütahya, Eskişehir, Bolu civarında yoğun yağışlar su baskını oluşturabilir.

Çarşamba gününden itibaren kuzey batı bölgelerine de yaz geliyor. Sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Yakası ve Kocaeli çevrelerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL, 25°C;  Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE, 29°C; Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

KIRKLARELİ, 26°C; Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

KOCAELİ, 29°C; Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR, 31°C; Parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

A.KARAHİSAR, 26°C; Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

MANİSA, 34°C; Parçalı bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

MUĞLA, 30°C; Parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı bulutlu, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA, 30°C; Parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.

ANTALYA, 30°C; Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

HATAY, 29°C; Parçalı ve az bulutlu olması tahmin ediliyor.

ISPARTA, 27°C; Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra aralık sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batısının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA, 30°C; Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANKIRI, 30°C; Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR, 27°C; Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

KONYA, 31°C; Parçalı bulutlu olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Zonguldak ve Düzce çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU, 26°C; Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE, 29°C; Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP, 27°C; Parçalı ve çok bulutlu olması tahmin ediliyor.

ZONGULDAK, 24°C; Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA, 32°C; Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu olması tahmin ediliyor.

BAYBURT, 35°C; Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu olması tahmin ediliyor.

SAMSUN, 25°C; Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu olması tahmin ediliyor.

TRABZON, 25°C; Az bulutlu ve açık, öğleden sonra parçalı bulutlu olması tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal